Нововолинці заробляють більше грошей, ніж лучани

Нововолинці заробляють більше грошей, ніж лучани
За півроку середньомісячна заробітна лучан, зайнятих в економіці і соціальній сфері міста, зросла в порівнянні з минулорічним періодом майже на 20% і становила 2432 гривень.

Про це 15 серпня повідомила прес-служба головного управління статистики у Волинській області.

Лучани отримують удвічі більші заробітки, ніж рівень мінімальної зарплати та прожитковий мінімум, передбачений законодавством для працездатних осіб (1094 гривень).

Цікаво, що у Нововолинську заробітки вищі за цей показник утричі. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників у шахтарському місті становить 2902 гривні.

У цьому півріччі середньомісячна зарплата в області становила 2231 гривні.

У порівнянні з січнем–червнем 2011 року скоротились обсяги вимушеної неповної зайнятості, зокрема, кількість працівників, переведених на скорочений режим роботи, зменшилась на 17,8% і становила 5,2 тисяч осіб. А число працівників, які перебували у вимушених відпустках різної тривалості без збереження заробітної плати, – на 22,9%.

Не все зароблене виплачується вчасно. Незважаючи на те, що загальна сума боргів з початку року скоротилась на 15,4 %, на кінець червня недоотримали зарплату 911 волинян, в середньому по 2400 гривень кожен.

Довідка

Середньомісячна зарплата в Україні трохи більше 300 $, в Польщі - 1350 $, Чехії - 1460 $, у Франції - 2500 євро, Німеччині - 2800 євро, Нідерландах - 3180 євро, повідомляє «Економіка. Пульс Киева».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинці заробляють більше грошей, ніж лучани
16 серпень, 2012, 14:20