Українку і німця, які продавали українок в сексуальне рабство, засудили

Українку і німця, які продавали українок в сексуальне рабство, засудили
Суд визнав винними у торгівлі людьми німця та українку, які продавали українських жінок у сексуальне рабство в країни Євросоюзу.

Про це прикордонникам, МВС та СБУ стало відомо ще наприкінці квітня 2011 року, повідомила 16 серпня прес-служба Держприкордонслужби.

Правоохоронці встановили: організація вивозу наших співгромадян за кордон здійснюється з використанням шахрайських схем та зв’язків у Генеральному Консульстві Республіки Польща в Україні у Луцьку, де оформлялися візи для виїзду до країн Шенгенської зони.

Так, на початку липня 2011 року під час спроби вивозу за кордон чергової партії українських жінок, в пункті пропуску «Ягодин-авто» (україно-польський кордон) затримали одного з головних організаторів злочинного угруповання, громадянина Німеччини, а також його посібника – громадянку України.

Відносно затриманих осіб порушили кримінальну справу за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 КК України («торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини»).

Під час проведення слідства правоохоронці встановили, що дане угруповання діяло протягом 2010-2011 років, і за цей період їм вдалося вивезти за кордон більше 20-ти українських жінок віком 18-25 років, яких використовували у якості повій в борделях Німеччини.

За результатами розгляду кримінальної справи в суді фігурантів визнали винними та призначили покарання у вигляді 2 та 1,5 років позбавлення волі відповідно. Наприкінці липня поточного року вирок суду вступив в законну силу.

Окрім того, співробітники управління МВС України у Волинській області в рамках своєї компетенції було проведено ряд заходів щодо обміну інформацією із поліцією Німеччини щодо діяльності вказаного злочинного угруповання. Так, під час виїзду до Німеччини співробітниками МВС було надано спецслужбам інформацію щодо основного організатора каналу торгівлі людьми – громадянина Німеччини, щодо якого, як з’ясувалось, поліцією Німеччини та Республіки Польща також проводились активні заходи.

Матеріали, які були надані українською стороною, підштовхнули спецслужби Німеччини до проведення спільних поліцейських рейдів, під час одного з яких у борделі «Едем» м. Бернау виявили ряд українських жінок, яких утримували силоміць та примушували займатися проституцією.

Під час детальної перевірки отриманих даних виявилося, що всі українські жінки отримували візи у Генконсульстві Республіки Польща у Луцьку за підробленими запрошеннями, причому візи не були внесені до загального реєстру.

У результаті проведених заходів та отримання беззаперечних доказів спецслужби Німеччини та Республіки Польща розпочаті перевірки законності видачі шенгенських віз у консульстві, що набрало суттєвого резонансу в засобах масової інформації.

У подальшому це призвело до очікуваного та логічного результату – у серпні цього року звільнили низку посадовців консульства, включаючи й Генерального консула.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українку і німця, які продавали українок в сексуальне рабство, засудили
16 серпень, 2012, 12:17