Селяни просили Клімчука допомогти повернути гроші за молоко

Селяни просили Клімчука допомогти повернути гроші за молоко
Здавачі молока з Ратнівського, Старовижівського, Ковельського та Шацького районів приїхали в обласну державну адміністрацію для вирішення болючого для них питання - розрахунків молокопереробних підприємств за здане молоко.

Про це 16 серпня повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Селяни вимагали погасити заборгованість заводів, що заготовляють молоко та укласти з ними договори, адже до сьогодні стосунки між здавачами та переробними підприємствами тримались «на чесному слові».

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук погодився зустрітись із селянами. На імпровізовану нараду покликали також начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка та представників заводів-заготівельників - ЗАТ «Ратнівський молокозавод» та ВАТ «Ковельмолоко».

Борис Клімчук роз’яснив, що облдержадміністрація не є засновником та власником заводів, а може бути тільки посередником між людьми та підприємствами.

«На Волині працює 13 заготівельних підприємств, і у більшості з них немає заборгованостей. Проблема стосується у найбільшій мірі «Ратнівського молокозаводу». Після серії критичних статей у газеті «Волинь-нова» я вивчав цю ситуацію, спілкувався з керівниками заводу. У нас є домовленість, згідно якої вони до 26 серпня ліквідують половину заборгованих вам грошей. ВАТ «Ковельмолоко» та ВАТ «Дубномолоко» до 1 вересня ліквідують заборгованість повністю», - повідомив він.

Директор «Ратнівського молокозаводу» Анатолій Дудік пояснив заборгованість сезонними коливаннями збуту продукції. Але нещодавно завод уклав договори на реалізацію товару, який зберігається на складах за заниженими цінами, тому сподівається на прискорення розрахунків зі здавачами молока.

Під час розмови переробники також погодились впродовж вересня провести договірну кампанію зі здавачами молока, щоб ті мали юридичні підстави оплати за молоко через суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
:-( а навіщо переписувати прес-реліз ОДА? тим більше якщо йдеться про акцію протесту!!!!
Відповісти
Бо волинська журналістика, чому дивуєтесь?
Відповісти
На виробництвах нема збуту молока, шкода, що від цього страждають невинні люди.
Відповісти
Ну так шкода Івахіва і Єремєєва, бідні вимушені останні копійки віддати простим трудівникам села, вони ж бо важко напрацювались, поки виробили те молоко!
Респект І та Є, це ж треба - збуту нема, а вони мало того, що все людям виплачують, та і ціну найвищу пропонують, мало того в кожне село як не допомога Церкві, то школі... Та ще й проїхались по селах, бачать, що люди бідують, то ще й по 200 грн вирішили матеріальної допомоги дати! Ото дбають про нас волинян... А самі ж то не місцеві! Уявляєте як вони допомагають своїм землякам? Та у Млинівському (Єремєєв звідти) і Буському (Івахів) районах певно зараз всі села як рай на землі...
Відповісти
Останні новини
Селяни просили Клімчука допомогти повернути гроші за молоко
16 серпень, 2012, 17:27