Бабуся, яка переписала хату на кота, – росіянка і кота немає. ФОТО

Бабуся, яка переписала хату на кота, – росіянка і кота немає. ФОТО
В Анни Третьякової, яка стала зіркою української політики, - красива хата в російській глибинці, але жодного кота і ніяких зв'язків з Україною.

Про це 16 серпня повідомила «Комсомольская правда в Украине».

Нагадаємо, користувачі мережі інтенсивно розміщують «фотожаби» на стареньку і кота.

Журналісти «Комсомольської правди в Україні» поспілкувались зі старенькою, яка другий день разом з сірим смугастим котом «підриває» український інтернет. Героїня українського інтернет-простору виявилася мешканкою Росії.



Анна Іванівна Третьякова живе в російській глибинці, на березі Масельги - мальовничого озера в Архангельській області на кордоні з Карелією. Там не те, що інтернету, навіть мобільного зв'язку немає!

Анна Іванівна майже не змінилася за два роки, які пройшли з моменту знаменитого фото.

На запитання журналістів щодо політичних поглядів, старенька зробила здивовані очі: «Ні, не знаю нічого!» Навіть не зрозуміла, про що мова. Довелося пояснювати - і про плакати, і про українську політику ... Зійшлися на тому, що Ганна Іванівна потрапила на «рекламний плакат».

У старенької у 84 роки є невелике господарство, парничок і багато квітів. А поруч з будинком ще й банька.

«Вас, напевно, хтось сфотографував, і ви тепер в Україні відома особистість?» - запитав журналіст видання.
«Ай, так, сюди багато приїжджають, фотографують, всіх і не згадаєш!», - заусміхалася Анна Іванівна.

«А ви в Україні бували? Може, родичі там є?»

«Та звідки?! Я ж все життя тут прожила, в Каргопольського районі, і не виїжджала нікуди! Мені вже 84 роки буде, я в 1928-му народилася, замолоду на лісозаготівлях працювала, там з чоловіком познайомилася, з Іваном Михайловичем ... Заміж вийшла, ми на Масельгу переїхали. А коли колгоспів не стало, поїхали в Архангельськ, на заводі працювала», - перераховує старенька 40- річну трудову біографію.

Будиночок на березі озера, як з'ясувалося, будували разом з чоловіком. А нещодавно - капітально відремонтували. Тепер тут і невеликий електрогенератор, і навіть супутникова тарілка з вікна виглядє. Однак, електрика є лише кілька годин в день.



Тобто хата в старенької є. А як щодо кота й онука?

«У мене четверо дітей, а зараз вже і шість онуків, і навіть сім правнуків. Це зараз я одна тут, рідні все наразі роз'їхалися, онукам-то в школу треба!» - посміхається Анна Іванівна.

«А ... кіт у вас є?»

«Нема вже. Був один, а як помер, так і не заводили», - махнула рукою бабуся.

В Анни Іванівни - дуже дружна сім'я. Тому, незважаючи ні жодні політичні погляди, коту б явно нічого не перепало...

До речі, сірий Мурзик на фото з бабусею, як зізнався замовник плаката, - український, звичайний дворовий котяра.



Тим часом, автор знаменитого фото бабусі дякує за увагу до сайту, де вперше з’явилось фото бабусі, - photo-drive.ru. Подавати в суд на плагіат він, судячи з сатиричного тону, не має наміру.

Автор сайту, російський мандрівник, 16 серпня написав:« Наш сайт несподівано опинився в центрі політичного скандалу в Україні. Ви можете уявити, який зв'язок між сайтом про подорожі і політичним життям Україні? Прямий! Під час однієї з подорожей в 2010 році на масельги (Архангельська область, поблизу Каргополя) мені люб'язно дозволила зробити кілька знімків місцева дуже симпатична бабуся.

Нещодавно з'ясувалося, що вона, виявляється, «Взнала, Що онук голосував за «регіони», переписала хату на кота». Принаймні, так написано на плакаті, розміщеному в Дніпродзержинську...

От тут-то все і почалося. Про це написали різні Українські та Російські видання, такі як Комсомольская Правда, Цензор.нет, Lenta.ru, Mail.ru, йде активне обговорення на Харківському форумі, новина просочилася навіть на BBC та інші ЗМІ. Телебачення також не залишило цю подію без уваги. Сюжет з бабусею пройшов по НТВ».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Залишається ще знайти кота...
І машина репресій запрацює на повну!
Відповісти
остання фотка якась дивна... Чи то хата нахилено, чи то бабця внлеєна. Фотошоп зе бест?
Відповісти
навчіться розрізняти слово "немає" від "не має"!
Відповісти
Я так зрозумів: ні до бабці, ні до кота претензій немає, обоє цілком симпатичні. Треба змінити лише підпис? Пропоную: "Мій Президент".
Відповісти
Останні новини
Бабуся, яка переписала хату на кота, – росіянка і кота немає. ФОТО
16 серпень, 2012, 18:31