Більшість віз до Польщі видаватиме посередник

Більшість віз до Польщі видаватиме посередник
Польща планує найближчим часом видавати близько 80% усіх віз громадянам України через офіційного посередника, компанію VFS Global, яка має контракт на надання таких послуг для семи польських консульств в Україні до 2013 року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Польщі.

«Співвідношення 80% до 20% на користь пунктів прийому візових заявок (ППВЗ) є близьким для досягнення уже зараз. У першій половині 2012 року із 312 тисяч виданих віз близько 200 тисяч видано за посередництва таких пунктів », - відзначили у міністерстві.

Зараз в Україні діють 14 офіційних пунктів, де можна залишити заявку на отримання польської візи, і їхню кількість буде збільшено. Польське МЗС у спеціально оприлюднених для ЗМІ матеріалах про візову політику на східному напрямку зазначає, що заявки на отримання візи безпосередньо до консульств, як правило, можуть подавати власники «карти поляка», репатріанти, представники польської національної меншини в Україні, VIP-персони, люди, які їдуть до Польщі у рамках фінансованих з польського бюджету проектів, а також у надзвичайних випадках.

«Тобто клієнти, особливе ставлення до яких передбачене законодавством або прийнятими у міжнародній практиці правилами. Інші особи, які не захочуть користуватися послугами ППВЗ, повинні усвідомлювати, що теж можуть подати заявку безпосередньо до консульства, але час очікування на подачу документів для них є значно довшим, ніж через офіційного посередника», - йдеться у повідомленні МЗС Польщі.

Запровадження з кінця минулого року видачі віз в Україні через компанію VFS Global, яка виграла організований МЗС Польщі тендер, пояснюється бажанням пришвидшити видачу віз і припинити діяльність нелегальних посередників.

Нагадаємо, в епіцентрі міжнародного скандалу опинилося генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. За інформацією польських ЗМІ, тут діяло злочинне угрупування, яке займалося видачею шенгенських віз для осіб, яким заборонено в’їзд до цих країн.

МЗС Польщі називає запровадження систем e-consulat, e-voucher та видачу віз через офіційного посередника "єдиним реальним шансом" для подолання ажіотажу навколо отримання польських віз.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща, візи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прапор в руки візовому центру... тепер точно махлюватимуть із чергою, візами, хабарями. цікаво, а хто перевіряє роботу візового центру на предмет порушень, корупції і т.д.?
Відповісти
Останні новини
Більшість віз до Польщі видаватиме посередник
17 серпень, 2012, 11:13