Деталі затримання рівненського СБУшника. ФОТО

Деталі затримання рівненського СБУшника. ФОТО
Військова прокуратура Західного регіону України затримала на хабарі старшого оперуповноваженого в органах внутрішніх справ відділу захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки УСБУ у Рівненській області.

Деталі затримання правоохоронці повідомили під час брифінгу.

Зокрема, 31-го березня 2016 року військовою прокуратурою Луцького гарнізону спільно з оперативними співробітниками внутрішньої безпеки СБУ у Волинській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди майором СБУ у Рівненській області.

Чоловік одержав 20 тисяч гривень хабара та талонів на 400 літрів газу від підприємця. Це було "подякою" за нестворення перешкод та сприяння у веденні господарської діяльності фірми.

Як розповів військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Давидов, правоохоронець почав цікавитися мережею автозаправних станцій, на це звернула увагу служба внутрішньої безпеки СБУ.

Тобто, з січня цього року СБУшник почав надсилати запити до різних установ та організацій щодо вищезгаданої фірми, аби з’ясувати інформацію про можливі недоліки роботі. Таким чином він шукав приводи для перешкоджання у веденні бізнесової діяльності.

"26-го березня цього року було відкрите кримінальне провадження, а 31-го березня його вже затримали на гарячому", - розповів Олександр Давидов.

Працівник СБУ отримав хабар, коли їхав у службових справах в управління Держекоінспекції у Рівненській області. В адмінбудівлі цього управління до нього й підійшли оперативники.





За отримання і вимагання неправомірної вигоди хабарнику світить реальний термін ув'язнення, кажуть у прокуратурі Луцького гарнізону. Зокрема, порушено провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає термін покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого досі не затримано прокуратурою тих,хто бурштин проовозить???Чи Давід Вам тамзаважає затримувати????
Відповісти
Останні новини
Деталі затримання рівненського СБУшника. ФОТО
01 квітень, 2016, 16:45