Завдяки здешевленому кредиту три луцькі сім’ї отримали квартири

Завдяки здешевленому кредиту три луцькі сім’ї отримали квартири
Три родини з Луцька отримали нові квартири за державною програмою здешевлення іпотечних кредитів.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Кліючі власникам нового житла вручив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Участь в урочистій церемонії вручення ключів від квартир взяли генеральний директор ВАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман та керуючий Волинським обласним управлінням «Укргазбанк» Анатолій Мартинюк.

Відтепер власне помешкання у Луцьку по вул. Федорова, 4 мають лучани Наталія Абрамович, Олег Пущинський та Андрій Писаренко. За умовами іпотеки вони купили квартири в кредит під 3 %, а термін сплати - 15 років. Як відомо, іпотечний кредит надається під 16% річних, 13 з яких компенсує держава.

Сьогодні уже восьмеро волинян придбали житло за програмою здешевлення іпотечних кредитів. На виконання соціальної ініціативи Президента для Волині з державного бюджету виділено 22,6 мільйонів гривень. Іпотечна програма поширюється на об’єкти будівництва, що були введені в експлуатацію після 2009 року або перебувають в стані будівництва, та допущені до участі в програмі відповідним рішенням міжвідомчої комісії.

Кредитування за умовами Постанови КМУ на території Волинської області здійснюють «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрсоцбанк», «Укрексімбанк». Міжвідомчою комісією Мінрегіону визначено шість забудовників нашої області, які запропонували десять житлових об’єктів, що представлені у програмі відповідними квартирами. На сьогодні в області визначено 4 забудовники: «Луцьксантехмонтаж №536», «Луцький домобудівельний комбінат», СП ТзОВ «Луцьктехнобуд» та «Волиньавтомотосервіс».

Як повідомив директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» Олександр Максимчук, кредит на житло вісьмом родинам надав «Укргазбанк». Вітаючи власників, він також відзначив, що краяни активніше почали цікавитися іпотекою і на сьогодні проконсультувалося понад 350 волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будинок, що знаходиться по вул. Федорова,4 не новий, а вже стоїть понад 15 років,так що адреса новобудови не вірна
Відповісти
3 семьи из 700 с хвостиком,пакращення
Відповісти
"на сьогодні проконсультувалося понад 350 волинян" - и только трем дали кредит? Это меньше 1 процента.
Відповісти
100 тис.грн перший внесок, "покращення"вже сьогодні.
Відповісти
Останні новини
Завдяки здешевленому кредиту три луцькі сім’ї отримали квартири
22 серпень, 2012, 10:45
«Борусія» - «Динамо» - 1:3
22 серпень, 2012, 10:23