На Волині оббріхують санаторій?

На Волині оббріхують санаторій?
Нещодавно на електронних скриньках багатьох електронних засобів масової інформації Волині з’явилося дивне повідомлення.

Користувач ФБ, який назвався Василем Терином, написав матеріал, де йшлося, що в санаторії матері та дитини «Пролісок», що у селі Грем’яче, Ківерцівського району під час реконструкції зникло 300 тисяч грантових євро.

Нагадаємо, 1,8 млн євро виділив Євросоюз в рамках проекту «Розвиток співробітництва в галузі санаторно-курортного туризму на польсько-українському прикордонні». Гроші мали зайти декількома траншами.

Проект впроваджується з 23 листопада 2013 року після підписання Грантового Контракту. За цей час було створено та облаштовано інформаційно-туристичний центр на території Грем’яченської сільської ради; закуплено туристичне обладнання, розроблені екологічні маршрути та водні сплави; Побудовано сучасний водолікувальний корпус; закуплено медико-діагностичне обладнання та меблі для устаткування водолікувального корпусу; проведено три стажування на базі санаторію «Пролісок» в с.Грем’яче для працівників гміни Біща.

У планах – побудувати відкритий термальний басейн. На ці цілі буде освоєно 300 тис. євро за рахунок економії при будівництві водолікувального комплексу. Ще 300 тис. євро за рахунок економії коштів від реалізації проекту планується витратити на закупівлю медико-діагностичного обладнання.

У компрометуючому матеріалі йдеться: «…представники Євросоюзу нещодавно провели внутрішній аудит усіх будівельних робіт та закупівлі обладнання та виявили непідтверджені роботи та перевищення закупівельних цін на загальну суму 300 тисяч євро. Тепер грантодавець хоче подавати в правоохоронні органи відповідну заяву про злочин. Більше того, є намір призупинити виділення будь-яких грантових коштів Євросоюзу, які йдуть у Волинську область, до вирішення зі зниклими 300 тисяч євро, виділених на реконструкцію «Проліска».

«Я нічого не знаю і ніяких коментарів по телефону не даю», - почув у слухавку голос директора санаторію Валентини Касарди.

Грем’ячинська сільська голова Наталія Мельник розповіла, що нікого за два роки з ЄС не бачила.

«Ми вже отримали три транші. За останній от якраз відзвітувалися, декілька тижнів тому надіслали пакет документів. Перевірок ніколи не бачили. Ніхто ніколи не приїжджав», - каже головиха.

Залишається лише здогадуватися кому вигідно обливати брудом волинську туристичну перлину.

Зазначимо, що «Пролісок» працює на теренах Волині вже 22 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та Касарда вже "зажралась".
Відповісти
Ви не праві. Я сам з нею особисто знайомий, ці гроші вклали в термальний басейн,який незабаром відкриють, та в оновлення відповідних територій санаторію! Прошу Вас не поливати брудом Валентину Іванівну!
Відповісти
Ну що не видно зіт статті вже знайшлись ці 300 тисяч вони зекономлені виявилися.
Відповісти
Проти Касадри вже колись відкривали кримінальну справу за розкраданням будматеріалів з школи.
Відповісти
ТАК СКЛАЛОСЯ,ЩО ТОРІК У ВЕРЕСНІ Я ВПЕРШЕ ПРОВІВ 10 ЧУДОВИХ ДНІВ У ПРОЛІСКУ . ЦЕ БЕЗ ВСЯКОГО ПЕРЕБІЛЬШЕННЯ ЧУДОВИЙ САНАТОРІЙ . 99 ПРОЦЕНТІВ ВІДГУКІВ ВІДПОЧИВАЛЬНИКІВ ЛИШЕ ПОЗИТИВНІ . НАПИСАНІ ЩИРО,ВІД ДУШІ. ТАМ ЗАПИСИ З РІЗНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАІНИ.БУЛИ І ЗАУВАЖЕННЯ ,АЛЕ ЦЕ ШВИДШЕ--ЯК ПОБАЖАННЯ . ДАЛІ-ПРИСКІПЛИВО ЗА ЦІ ДНІ ВНИКНУВ В УСІ СФЕРИ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДУ . ХОРОШИЙ КОЛЕКТИВ, ВІДПОВІДАЛЬНИЙ КЕРІВНИК .ГРАНТОВІ КОШТИ ОСВОЄНІ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ. А все інше- це качка ,як кажуть. ПРОЛІСОК РАДИЙ БАЧИТИ ВОЛИНЯН В СВОІХ СВІТЛИХ КІМНАТАХ,В ПРОЦЕДУРНИХ КАБІНЕТАХ , ЗАТИШНІЙ ІДАЛЬНІ ТА ВІДПОЧИНКОВИХ ЗАЛАХ...НЕ ПОШКОДУЄТЕ !!!
Відповісти
та вигідно тим хто преться на місце Касарди, бо є потік грошей які можна завернути під себе
Відповісти
Чудовий санаторій, яким може гордитися Волинь. Комусь не йметься і це до рук прибрати, а завдяки колективу і керівнику санаторій не тільки вижив у цей нелегкий час - ще і гранти виграє. Молодці. Руки геть від "Проліска" негідники.
Відповісти
ЛЮДОНЬКИ ! а який там басейн...я не хотів з нього вибиратися ! а яка водичка .плюс 24 . тоді як в ЛІСОВІЙ ПІСНІ його будують вже 15 років.
Відповісти
А ЯКА ТАМ ПРИРОДА -НЕ НАЛЮБУЄШСЯ . А ЩЕ ,ЯКА КРУГОМ ЧИСТОТА ,АЛЕІ ,ДОРІЖКИ,КВІТИ . КАЛОРІЙНЕ ХАРЧУВАННЯ .УВАЖНИЙ ПЕРСОНАЛ .
Відповісти
Обожнюю цей санаторій!!! Касарда Валентина Іванівна, дякую Вам за такий прекрасний санаторій! А ті 300 тис., про які говорять, вклали в термальних басейн! Не потрібно її поливати брудом! З такими успіхами, той, хто прливав її брудом, задля того, щоб стати директором, це НЕ зможе стати власником "Проліску"!
Відповісти