Найстаршим абітурієнтом на Волині стала мама чиновника

Найстаршим абітурієнтом на Волині стала мама чиновника
55-річна мама одного із посадовців Волинської облдержадміністрації стала найстаршим абітурієнтом вступної кампанії-2012.

Відомості про вік абітурієнтів та особливості цьогорічної вступної кампанії повідомило обласне управління освіти і науки ОДА.

Найстарші абітурієнти цього року – жінки. Одна з них навчатиметься у Волинському інституті імені В’ячеслава Липинського Міжрегіональної Академії управління персоналом. Як повідомили у виші, 55-річна жінка зараз працює на посаді бухгалтера, тому обрала спеціальність «облік і аудит» через необхідність отримати документ про вищу освіту.

Її ровесниця гризтиме граніт науки у Луцькому національному технічному університеті на факультеті бізнесу за спеціальністю «управління інноваційною діяльністю». 55-річна абітурієнтка, хоча і має вищу освіту, достойну посаду в «ПриватБанку» і близьких родичів в облдержадміністрації, вирішила удосконалити власний інтелектуальний рівень новими підходами і методами креативного мислення, які викладатимуть професори вишу.

Популярність вищої освіти серед старшого покоління заможних волинян росте, повідомляє джерело в ЛНТУ. Бабусі і дідусі відчувають недостатність диплома як своєрідну вину перед сім’єю, і йдуть навчатися, щоб не відстати від «багатих і знаменитих» дітей та внуків.

За інформацією обласного управління освіти і науки, цьогоріч серед абітурієнтів до волинських вишів немає зовсім юних волинян: поступають вчитися з 17-ти років. Проте, серед вступників є іноземці, - громадяни сусідніх Росії та Білорусь, а також новоспечені студенти із Замбії та Нігерії. Найбільше абітурієнтів з інших країн вчитимуться у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, однак на пари в ЛНТУ теж ходитиме африканець, який вже встиг стати зіркою місцевих ЗМІ.

Відповідальний секретар приймальної комісії ЛНТУ Валентин Талах зазначає, що загалом конкурс в ЛНТУ більший, ніж в середньому по Україні. Тобто, на думку Талаха, до волинського вузу важче вступити, ніж до столичного. Наприклад, у конкурсі на «економіку» цьогоріч було 47 людей на місце, тоді як середній конкурс по Україні – 7,16.

Найпопулярніші спеціальності в ЛНТУ: економіка (47 людей на місце), комп’ютерна інженерія (16 людей), автомобільний транспорт (14 людей на місце) та неочікуваним фаворитом стала екологія – майже 13 людей на місце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
замовлена стаття? таке враження, що піарять НТУ, в який було подано біля 7 тисяч заяв абітурієнтів всього, в той час як у інші - більше 13! маю на увазі Волинь. А слова про те, що "отримати документи про вищу освіту" МАУП, а не знання - це правда, бо хто буде туди ходити вчитися?
Відповісти
Я вчилась в МАУПі, правда не волинському. І нормально там вчили - просто це приватний вуз: гроші плати і далі як хочеш: можна вчитись, можна так документ отримати.
Відповісти
В 55 поступили, в 60 окончат. Это не учеба, это просто способ дотянуть до пенсии на своем рабочем месте.
Відповісти
Цікава стаття, а головне пізнавальна. От у кого необхідно дійсно вчитися - так це у старшого покоління, і дуже добре, що зараз в Україні починають розуміти і підтримувати принцип "навчання протягом життя". :-) а щодо ВУЗів, то тут варто задуматись - де дають знання, а де лише диплом. На мою думку, якщо ВУЗ є приватним (до слова про МАУП), то тут усе зрозуміло - людина платить за навчання і відповідно отримує якісну послугу, до того ж диплом державного і міжнародного зразка (який, до речі, визнаний за кордоном). Скажіть, а які ще Волинські ВУЗи можуть дати якісну освіту і відповідний диплом?
Відповісти
Останні новини
Найстаршим абітурієнтом на Волині стала мама чиновника
23 серпень, 2012, 09:07