Безвізовий режим: що залишилось зробити і скільки це триватиме

Безвізовий режим: що залишилось зробити і скільки це триватиме
У кінці червня — на початку липня країни Шенгену зможуть скасувати візи для українців.

Повідомляє канал 24.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця, протягом якого має бути призначений доповідач, дебати та комітетські слухання.

Після схвалення в Європарламенті безвізовий режим має бути затверджений Радою ЄС. Вона складається з міністрів внутрішніх справ держав-членів Євросоюзу. І навіть якщо деякі міністри, наприклад, Угорщини, Кіпру, Італії чи Греції, не схвалять це рішення, Україна все ж матиме шанс на скасування віз. Адже рішення ухвалюватимуть за принципом кваліфікованої більшості, тобто для ухвалення потрібна згода 55% держав-членів ЄС, що репрезентують 65% населення ЄС. А тому жодна країна не має права вето. Для блокування рішення потрібні принаймні чотири країни, які представляють 35% населення ЄС.

Засідання Ради ЄС можна очікувати в червні.

Після ухвалення остаточного рішення від двох інституцій, оновлений Регламент ЄС буде опубліковано в Офіційному віснику ЄС. Рішення набуде чинності на двадцятий день після публікації.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно — в липні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після липня орієнтовно в грудні іт.д.
Відповісти
Група зацікавлених осіб буде робити все, щоб "потянути ще резину" на шляху до безвізового. Проплачувати іноземних та своїх політиків, телеканали(типу інтера і т.п.), які будуть горланити, що от от. Хтось відчув зміни, реформи? Мабуть ті, безумовно, кому вигідна теперішня ситуація в країні і хто активно на цьому заробляє. При владі зібралася театральна трупа, яка нам постійно ставить хороші якісні вистави, в які багато людей вірить. В головних ролях - Порошенко, Яценюк, Ляшко, Тимошенко, екс-регіонали та ін. Вся їхня політика базується на великому баблі, які ми, українці, їм щедро допомагаєм заробляти. Ми, елементарно не можемо навести в себе порядок в країні, а хочемо у Європу. Поки в нас буде оцей бєзпрєдєл в країні, доти будемо сидіти у лайні.
Відповісти
Цікаво буде подивитись як пенсіонери і юджетники будуть іздити в Європу за своі пенсіі і зарплати .Все це фарс з політичним підтекстом .
Відповісти
Останні новини
Безвізовий режим: що залишилось зробити і скільки це триватиме
22 квітень, 2016, 05:36