У Ковелі відкрилась виставка вишиваних рушників. ФОТО

У Ковелі відкрилась виставка вишиваних рушників. ФОТО
Виставку вишиваних робіт під назвою «На білих крилах рушників» представила у Ковелі мисткиня Ніна Габрилевич.

Про це 23 серпня повідомили у Ковельській міській раді.

Майстриня підготувала до Дня Незалежності України своєрідний звіт своїх робіт і запросила шанувальників своєї творчості на відкриття персональної виставки у культурно-просвітницький центр. Мистецьке дійство зібрало чималу аудиторію, завітав на імпрезу і міський голова Олег Кіндер.

Ніна Габрилевич зізналася, що не уявляє свого життя без вишивки, а голка та нитка – це її розрада, вірні друзі. І якби було більше часу та можливостей, вона б із задоволенням одягнула у свої вишиванки всю Україну. Зараз Ніна Габрилевич співпрацює із рукодільницями Краснодарського краю, ділиться з ними своїми орнаментами, ідеями, порадами. І уже понад рік українські рушники вишивають російські жінки.

Цікаво, що майстриня брала активну участь в ансамблі пісні й танцю «Лісова пісня», якому присвятила тринадцять років свого життя. І хоч за фахом вона диригент народного оркестру, але чимало років працювала у військкоматі. І лише згодом ковельчанка всерйоз зайнялась створенням вишивки.

І хоча вишиває жінка лівою рукою, інколи важко зрозуміти – де виворітна, а де лицьова сторона. Одного разу, готуючи виставку, працівники музею кілька рушників повісили саме навиворіт, і лише Ніна Габрилевич розгледіла і виправила цю неточність. Скрупульозно підбирає жінка до своїх різнобарвних вишивок нитки, кольори, візерунки. Майстриня прагне віднайти щось незвичайне у своїй роботі і радіє кожній новій знахідці.

Виставка Ніни Габрилевич у Ковелі триватиме протягом місяця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі відкрилась виставка вишиваних рушників. ФОТО
23 серпень, 2012, 17:23