Головним атрибутом незалежності українці називають мову

Головним атрибутом незалежності українці називають мову
Державна українська мова є найбільш шановним атрибутом незалежної української держави.

Про це свідчить опитування, проведене соціологічною службою Центру Разумкова разом з Фондом «Демократичні ініціативи», повідомляє Українська правда, посилаючись на ZN.UA.

36% громадян заявили, що державною мовою пишаються. Ще 55% засвідчили позитивне до неї ставлення. Разом — 91%, або переважна більшість.

Торік гордість і позитивне ставлення до української державної мови засвідчили 92%. Кількість тих, що ставляться до мови негативно, не змінилося — 5%, як і тих, що бажають державну мову змінити на якусь іншу — 3%.

Збільшилася кількість шанувальників державного прапора. Якщо торік пишалися синьо-жовтим полотнищем 26% громадян, то зараз — 38%. Негативно ставляться до цього атрибута лише 1% людей, а ще 1% — так негативно, що хотіли б прапор змінити.

Державний герб має менше шанувальників. Пишаються тризубцем 30% громадян, ще 58% ставляться до нього позитивно. Негативно — тільки 4%, аж до його зміни — 3%.

Державний гімн викликає гордість в 30% громадян (проти 23% торік), позитивне ставлення — в 53%. Негативне — в 6%, як і роком раніше, аж до бажання перемінити — в 7% (проти 12% торік).

Найменше громадяни пишаються таким атрибутом і символом незалежної держави, як його грошова одиниця, гривня. Тому пишаються гривнею менше чверті (23%) опитаних. З іншого боку, дві третини (67%) ставляться до гривні все-таки позитивно. Негативно — тільки 3%. Ще 2% хотіли б змінити гривню на іншу валюту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То наша дівчинка-мова має займати 92 відсотки лавки :)
Малюнок поправте :)
Відповісти
Останні новини
Головним атрибутом незалежності українці називають мову
24 серпень, 2012, 10:54