Луцька «Диво-Писанка» – учасниця столичного «Параду вишиванок»

Луцька «Диво-Писанка» – учасниця столичного «Параду вишиванок»
У День Незалежності України на майдані Незалежності в Києві відбувся п’ятий всеукраїнський «Парад вишиванок».

Фестиваль організували з метою популяризації української культури серед населення та об’єднання народного духу. Кияни та гості столиці мали можливість ознайомитися з культурою та традиціями різних регіонів України, повідомили 25 серпня у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Лучани взяли участь у святковій ході команд, що представляли свої міста. Головним видовищем цієї події стали чотириметрові писанки, розмальовані в традиційних мотивах кожного регіону.

«Диво-писанка» з Луцька розписана в традиційному волинському орнаменті і презентує традиції нашого регіону. Для розпису макету використано знаки та символи, характерні для Волині: драбинка – символ пошуків кращого життя; крапки – символ зерна, що проростає; зірочки – символ сонця; сосонка – символ пробудження природи; основний колір – охристий, колір цибулиння.

Довідка

«Диво-писанку Луцька» творили протягом 35 днів знані місцеві майстри Євген Лавренюк та Володимир Бартошик. Творча концепція розпису – заслуженого працівника культури України, директора Луцької художньої школи Івана Гаврилюка.

Приміщення та матеріали для роботи майстрів надало керівництво будівельного гіпермаркету «Нова лінія».

24 писанки, які розписали у різних містах України, після Дня Незалежності будуть встановлені і зберігатимуться у Музеї національної архітектури й побуту Пирогово.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька «Диво-Писанка» – учасниця столичного «Параду вишиванок»
25 серпень, 2012, 14:13