У Луцьку відкрили сонячний годинник. ФОТО

У Луцьку відкрили сонячний годинник. ФОТО
У Луцьку в честь Дня міста 25 серпня відкрили літній екваторіальний сонячний годинник «Парад планет».

Годинник встановили навпроти Центрального універмагу Луцька біля бібліотеки для юнацтва. Композиція складається з годинника та скульптур дев’яти планет Сонячної системи.

Облагородили і територію навколо годинника - посадили декоративні туї, квіти.

Поки що оцінити його роботу заважають каштани, що ростуть позаду годинника: їх тінь не дає побачити стрілок на циферблаті. Підрізати гілки дерев планують лише восени.

Луцький міський голова Микола Романюк назвав годинник «шедевром» та закликав лучан, особливо молодих, не псувати його та територію навколо.

Встановлювали годинник протягом місяця. При зведені використовувався кам’яно-піщаний матеріал, привезений з Вінницької області. Над годинником працювали скульптори Анатолій Хлоп’ячий та Альберт Коморін. Територію навколо облаштовувало підприємство «Флора-дизайн», а ініціатором проекту став підприємець Олександр Лазорко.

Скульптор Анатолій Хлоп’ячий каже, що це єдиний годинник у такому стилі в Україні, й скоріш усього - і в Європі.

Нагадаємо, що вартість годинника сягає близько 50 тисяч доларів США.
Олександр Лазорко
Олександр Лазорко
Микола Романюк
Микола Романюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 96
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ото палиця провтикав...
Відповісти
Ну все логічно - живе у Швейцарії і жителів Луцька хоче годинником "купити"! :) Для Палиці, з його мільярдами, 50 тис. доларів - це пил, а ось купляться чи на це жителі міста - час покаже! Поки - примітив, як і заказні статті у "Волинських новинах" та "Під прицілом"! :)
Відповісти
ці сайти вже куплені палицею, всі критичні коментарі фільтруються, нормального подання новин там вже немає, все однобічне, спорт та " палиця - молодець", до кожної статті політичного напрямку пишуть палиці хвалебні коментарі штатні писаки, ці видання вже серйозно ніхто не сприймає.
На жаль, подібна тенденція почала спостерігатись на "волинській правді". Очевидно, що або їх купили також, або просто "підмазують".
Про те, інтернет користувачі є найбільш обізнаними, їх надурити не просто, купити годинником під тінню - тим паче. А головне, що він не живе у Луцьку, і очевидно, що жити не буде, тому проблеми електорату йому не цікаві.
Не бачу жодного сенсу обирати такого представника громади Луцька у ВР.
Відповісти
на волинськіхновинах ця новина про цей сором зникла ))
а на під прицілом виклали сухо і так, тіпа придумав палиця, а погано реалізував цю геніальну ідею вже лазорко
Відповісти
Ага, я тоже хотел посмотреть, как комментируют на ВН. А новость-то пропала.
Відповісти
Если уничтожат каштаны, часикам - кранты.
Відповісти
бандіти перед виборами почали добрі справи робити.ржунемагу.цирк
Відповісти
Палиця - з іншої планети, з Черновецьким вони - сусіди!
Відповісти
Я вас всіх куплю,будете під мою дудку плясати!
Відповісти
клімчук нас не продасть)
Відповісти
є такий анекдот, що єврей плакав, коли полішук народився)))
Відповісти
+100500 )))
Відповісти
Самі по собі явища, коли в місті з`являється якась прикраса, приємні, але в цьому гетто не місце годиннику - такій споруді треба простір. Це все - справа смаку. Його немає. А він потрібний, починаючи з того, яку краватку до якого піджака зав’язати і які шкарпетки натягнути, і аж до справ архітектурних і скульптурних. Хтось, очевидно, пам`ятає сонячний годинник у Львові на бульварі Т. Шевченка? Це була споруда годинника-клумби, виконана з високим естетичним смаком: повернута до південної сторони, красива, обсаджена квітами, доглянута. Недаремно інженерів Львівського політеху знав увесь світ (не за годинник). У нас же чомусь завжди гланди рвуться через ср..., якщо їх можна видалити більш природним і зручним способом. Очевидно, завдяки недолугим міським і обласним архітекторам, які або капличку з дзвонами перед чиновницькою спорудою поставлять, або приліплять до пам`ятника Шевченка його ж автограф, ніби поет сам себе увіковічив і підписався (в світі ставиться академічний шрифт або "брусок"), або дадуть дозволи приліплювати на перших поверхах житлових споруд по вул. Волі усіляких гранітних і мармурових "мавзолеїв". Кожен міщанин, маючи здоровий глузд, погодиться, що цими «ластівчиними гніздами» змарнований і загиджений загальний естетичний вигляд головної вулиці міста. В довершення цієї псевдоестетичної композиції нашого рідного і дорогого Луцька є пропозиція спорудити пам’ятник чоловічому фалосу (можна на території міського пологового будинку). Такий "монумент" стоїть на території одного з буддійських храмів Таїланду. За легендою, кожен чоловік, який торкнеться до нього, буде зцілений від чоловічого безпліддя і сексуальних проблем ( автор не торкався, бо таких проблем, на щастя, не має). Нехай би наші міські і обласні чиновники від архітектури частіше торкались до цієї майбутньої пікантної споруди в Луцьку з ціллю позбутись цілковитого архітектурного безпліддя.
Відповісти
дякую, прочитав повністю ваш коментар. :)
Відповісти
Пікантна споруда вже встановлена біля пам'ятника святому Миколаю та направлена на міську раду (зі сторони Кривого валу)
Відповісти
повністю згідний! немає у нас професіоналів у міській раді (відділ містобудування та архітектури), а тільки люди з повною відсутністю смаку і уяви про оздоблення міста! Встановити композицію (бо годинник - це лише імітація!) у тіні великих дерев, а потім мати підставу їх восени зрубати!
Відповісти
Згоден!
Відповісти
Лучани дякують за добру справу.
Відповісти
за що? в чому доброта?
Відповісти
а й справді, сипати перли перед свиньми – це не добре, навіть біблія засуджує )
Відповісти
ооо...штаб в особі тані почав говорити правду))
нарешті ви зізнались, що вважаєте ЛУЧАН свиньми, а брудні гроші - перлами!
Відповісти
А хіба не свині? Так дуже злі і погані "кандидати в кандидати" поставили лавочки на зупинках, місяця не пройшло – повидирали з живим! Погана міська рада організує толоку в парку – на наступний день сміття по коліна і бруківка із слідами того, що когось нудило. Пофарбували міст – за ніч там слово з трьох букв. На Словацького з бетону металічні каркаси повиривали до 22 години вечора, ще люди по вулицях ходили. А ці стокілограмові лавки з парку в Стирі? Для таких інтелігентів і сонячний годинник в тіні підійде, все одно поб'ють і матюками розпишуть. Тому вся ця пелина коментарів: "І чого в оці брата свого ти заскалку бачиш, колоди ж у власному оці не чуєш?". Я не із штабу і до політики взагалі діла не маю, просто щоб нас поважали слід поводитися відповідно!
Відповісти
ти ба яка пава! спочатку розберись, хто збитки робить. Це 0,01% від жителів міста, звичайні хулігани, яким мізерний штраф та небажання міліції (і муніціпальної також) займатись цим призводить до подібних вчинків.
Не треба всіх рівняти під себе. Подивіться навколо, відкрийте очі, навколо нормальні люди!
Відповісти
Чому ви так критично реагуєте на все що робить Ігор Палиця? Невже це погано робити добрі справи для рідного міста? Крім того багато людей, які потребують допомоги отримують її від фонду Ігоря Палиці.
Чому?
Коли нічого і ніхто неробить - це погано.
Коли робить багато і конкретна людина - це також для Вас погано.
Треба радіти і ГОРДИТИСЬ таким Відомим Волинянином, а також казати "Велике Спасибі!" за те що Ви є і робите такі великі справи!!!
Відповісти
Критикуют за глупость. Все рпекрасно понимают, что"добрые дела" закончатся, как только кандидат станет депутатом. И про "шедевр". Лично мне "понравилась" фраза: "це єдиний годинник у такому стилі в Україні, й скоріш усього - і в Європі". Правы на 100%. Вряд-ли кто-то еще додумается ставить солнечные часы в тени и тыльной стороной на юг.
Відповісти
правильно: повний ідіотизм - сонячний годинник без доступу сонця! хоч би у кого клепки заворушилися, коли шукали місце для нього!Треба було в центрі "європейського фонтану пана Кривицького" встановити! була б доверешена абсурдність забудови Театрального майдану!
Відповісти
хохлы вы ужасные люди у меня нету слов .....реально ХОХЛЫ жадны
Відповісти
здохни під забором кремля. там в стіну таких ховають. а геть скажених - взагалі не ховають, ще й людям на показ виставляють у мавзолеях.
Відповісти
катай вату ....
Відповісти
так ти з першого разу не розумієшь? куди тобі піти написано на заборі.
Відповісти
добрі справи)))
що доброго від того годинника? крім безглуздої показухи - нічого. яка нам, лучанам, користь від тої "доброї справи"? місто гарніше стало? люди сміються з вас, ви що, не бачите?
а про клімчука - то окрема історія. він може і не золотий, і не ангел - але завжди за рідний край дбав. що в ньому точно є і в палиці нема і не буде - так це РЕАЛЬНИЙ патріотизм за Волинь. Клімчук живе тут, дорогами тими самими розбитими їздить і в дупу чиновників копає, коли треба, щоб хоть шось робилось. це не агітація, це аналіз реальних дій.
Відповісти
фонд Палиці припинив свою роботу, на (якщо не помиляюся) 6 місяців, через парламентські вибори.
Відповісти
на словах припинив :-)
а ще за закон про мови не голосував...а голосувала картка :-)
Не будь наївним, обман не припиняється ні на хвилину
Відповісти
За мову голосував. І за це поплатиться 8)
Відповісти
Солідарний з "Люблю Луцьк"
Чиновники від архітектури типу Я.Матвіїва, Ю .Казьмірука, та когорта прихвостнів перетворюють наше місто на своєрідний "вінігрет" споруд, добудов, прибудов, в оздобленні "Бігмордів"......
Навіть гроші спонсорів витрачають безглуздо- подивіться як замощена площа перед Народним домом "Просвіта"!! - так, плиткою, але з гарно закомпонованим орнаментом, в кольорах- "з думкою" а далі?
Палиця дав гроші, і "завалилв" за ці гроші площу ЛУАД сірою, дешевою косткою , як небуть, - от і приклад- як треба робити , а як ні.
А "героі де"??? - хтось погоджував цей "проект від мецената"? Типу самого головного художника міста Матвіїва, чи геть заслуженого Ю. Камірука? Я думаю - ні. Мер сказав- і крапка!!! Дешево і сердито.
Так і з годинником- безглуздо, без концепції оформлення площі, без розуміння того, що СОНЯЧНИЙ ГОДИННИК МУСИТЬ СТОЯТИ НА СОНЦІ, З ЗАПРОГРАМОВАНЮ ОРІЄНТАЦІЄЮ ПО СТОРОНАМ СВІТУ,,,!!!
Напевне місце вибирав "меценат" , виходячи з своїх понять про прекрасне... ,а чинуші від архітектури під пильним поглядом мера плескали в долоні-"чого зволите"_ ,адже інвестр!!!!
Така ж історія з універмагом- громаді проект показали вже після того , як почалися роботи з реконструкції- типу - поговоріть собі!!! Будівничий шедеврів типу Буратін М. Романюк і рішення прийняв, і олігарха потішив, і видимість демократії створив- профі.!БРАВО!
Залишилось ще над туалетами забацати кафе з офісами поверхів на 4-5, для зятя члена виконкому, з усіх боків заслуженго , у народного Президента орденоносного В,Чорнухи- і буде "повний цимес".
Шкода Луцьк.

Відповісти
Скоро ЦУМ добудують. Це буде дещо "неймовірне", от побачите.
Відповісти
ну що ви всі на мене накинулись?
вже надійшла пропозиція від нашого благодійника що до поліпшення освітлення сонячними променями сонячного годинника (єдиного і неповторного, конєчно!)
для цього пропонується знести бібліотеку для юнацтва, собор та прилеглі будівлі і влаштувати там майдан, який викласти аналогічною до попередньої бруківкою та назвати ім*ям мецената.
даний проект вже знайшов відповідну підтримку у міській раді, а враховуючи стрімку передвиборчу гонку і дармові "бабки" "меценатів" буде втілений до відкриття цуму.
Відповісти
ги-ги-ги! Це у дусі "заслуженого архітектора"! Де вчився, козаче?
Відповісти
100 %! Підписуюсь під кожним словом! Треба громаду проти наших архітекторів - таку собі анти-групу створити і тендери оголошувати!
Відповісти
Все вірно! Годинник буде стояти перед ЦУМом - будовою Палиці та біг-морди на 12-ти поверхівці - все для "хозяїна"! :) От і "ліплять" все навколо, скоро Театральний майдан імені Палиці буде! :) Сором!
Відповісти
а почему солнечные часы стоят в тени? )
Відповісти
пАтАму, что в тени делаются все темные делишки.
Відповісти
Шо? В Украине в обиходе доляры?Может Украина уже америкосовский штат?Придётся в место гривны расчитываться в У Е в супермаркетах.
Відповісти
Гостював в батьків і милувався годинником. Виглядає, як надмогильний памятник на найбільшому Єрусалимському кладовищі. Лише на тумбі під власне годинником бракує зображення ортодокса за читанням Талмуду.
Відповісти
може ми вас запросимо до нас в управління архітектури - навчите отих "спєціалістав", як треба працювати, а не лише бабло брати?
Відповісти
На засипану під декоративні кущі тріску кори будуть ходити срати бродячі собаки, а під туями будуть мочитись пяні завсідники кафе-келії, де колись за наші гріхи молилися монахи.
Відповісти
Леонардо да Вінчі разом з Растрелі відпочивають. А якщо серйозно, то, судячи з коментарів, громада Луцька має розумних людей, які щось тямлять, мають смаки і можуть давати майстер-класи хамовитим матвіївам і вшивим інтелігентам казьмірукам. Коментарі цікавіші за інформацію і наштовхують на цікаві роздуми. Шкода, що все вирішується в вузькому кулуарному колі. В Німеччині відрізати гілку з дерева, яка впирається у вікно, треба отримати 12-15 підписів на дозвіл. А тут можна влаштовувати нужники за смаком неука і селюка Лазорка.
Відповісти
Дуже невиховано переходити на особисті образи.
Відповісти
А в газеті, а в газеті, -наша Мама на палтреті!
Герой коментів, гордий собою, Юрій Казмірук , заслужений архітектор України,(хотілося би зната- що він такого геніального спроектував?) , Член всілякіхакадемій, і прочая і прочая-(візитку його почитайте!!!)-за плечем мера буратінолюба вивчае документацію. Щось цікаве у папці знайшов- напевне концепцію Театрального майдану вивча !!!
А якщо серозно-соромно.
За те що зарозумілі чинуші гордовито ВІД НАШОГО ІМЕНІ знищують наше місто/ перетворюючи у кіч середовище, яке роками , з любо"ю і смаком, формували покоління фахівців -архітекторів, будівельників, Луцька громада.
Не тих людей ми взяли на роботу. Замість служити громаді вони служать олігархам Луцького розливу і собі коханим.
Мерзота.
Відповісти
А Києві майдан Незалежності як забудували! Чого там тільки нема- як в дурного в хаті! Нашим чинушам є на що рівнятись!
:(
Відповісти
Да... Виявляється, відсутність сонячного годинника у Луцьку було найбільшою проблемою... Жах!!! Краще б подумали про бездомних!
Відповісти
Да... Виявляється, відсутність сонячного годинника у Луцьку було найбільшою проблемою... Жах!!! Краще б подумали про бездомних!
Відповісти
Знаючи, що чиновники типу Казьмірука не читають відгуки про свою творчість, вельми хотілось би, щоб сорока донесла їм їх на хвості з тим, аби вони покаялись і залишили мучити місто. Треба робити висновки, адже усі думки, не враховуючи думку "лучанки", якій потрібна серйозна допомога психіатра, проти такої, даруйте, архітектури.
Відповісти
хай би хтось перепостив на сайт міської ради і голові передав усі побажання і "враження" громади від отих чудес!
Відповісти
Глядя на этот "шедевр" почему-то вспомнил слова А.С.Пушкина из Евгения Онегина: "Он чином от ума избавлен":)Лучше бы часы на "Бим Боме" обновили.Толку было бы куда больше...
Відповісти
+1000:))))))))))))))))))Я сама хотіла те ж саме написати,а ви мене випередили:)Хочу додати лише те, що зараз ми всі бачимо справжне обличчя нашого мера Романюка.Пан Романюк повністю "ліг" під Палицю.І це не дивно,адже це дітки(Палиця і Романюк) одного "татка"-Коломойського(усі з групи "Приват").Тато-Коломойський Романюку дав наказ,усіляко підтримувати Палицю.Вплоть до відкритої конфронтації з Клімчуком.Те що ми зараз бачимо лише квіточки,а ягідки будуть перед самими виборами.До речі,як я чула від дівчат з "Приватбанку" Романюк і досі отримує зарплату від "Приватбанку",а за те що пройде Палиця нашому меру Коломойський пообіцяв дуже щедрі дивіденти:)
Відповісти
Коментарі звичайно радують більше самої статті, чим далі тим обережніше треба буде ходити містом, довшше шукати місце де перед носом не буде таких "шедеврів" скульптури, архітектури і дизайнру. (Вище перерераховані бігборди, приліпочки на перших поверхах і так далі). Про Палицю нічого не знаю, може хороший економіст, але його 400 000 гривень витрачені на мою думку явно марно, піду цікавитись на що ще тратить гроші. А вікіпедія підказує якись конфуз по типу "3 липня 2012 року голосував за проект Закону «Про засади державної мовної політики» у другому читанні (єдиний з фракції «НУНС»).[2], але як потім вияснилось, не брав участі у голосуванні у зв'язку з його перебуванням за кордоном"
Відповісти
Може хтось так само як і я чує імя Ігор Палиця, вперше, нам надопомогу приходять наступні ресурси http://www.chesno.org/meter/person/53/
Відповісти
Единий сонячний годинник в Україні???:)Подивіться ось це.Бідного Палицю розвели як ....І ніде по Україні на жодному годиннику немає написів від благодійника такого-то.Бо це принижує можливости самої влади.Тільки наш продажний Романюк з групи "Приват" таке дозволив:)Адже реально містом керує не він а Коломойський з Палицею...
http://lomaster.com.ua/novyny/misto/1622-makiyivka-vstanovili-najbilshij-godinnik-v-snd.html
http://yups.ucoz.ua/publ/13-1-0-68
http://www.chudovo.org/u-kiyevi-zyavlyatsya-sonyachnij-godinnik/
http://www.mukachevo.net/UA/News/view/60315-%D0%A1%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D1%8E%D1%8E%D1%82%D1%8C-%D0%B2-%D0%86%D1%80%D1%88%D0%B0%D0%B2%D1%96
http://donetsk-online.ru/news/523-u-donecku-vstanovili-vulichni-sonyachnij-godinnik-foto.html
http://ura-inform.com/uk/society/2011/02/27/chasy
http://ye.ua/tags/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%BA
Відповісти
Спасибо. Это не Палицу развели, это Палица пытался развести, но ...
Відповісти
Уважаемая Аня если ты такая умная возьми в руки инструменты и попробуй создать что то подобное (я уверен что такие курицы даже работать не умеют)
Відповісти
одна думка створити щось подібне - злочин проти лучан та прояв ідіотизму, ви що, не читали попередніх дописувачів із "схвальними" відгуками?
краще бути куркою, ніж як ви - пЄтухом ))))))))
Відповісти
Сподобався Мукачевський годинник- локанічно, без помпи, що цікаво-НА СОНЦІ!!!!-
видно генплан розробляли АРХІТЕКТОРИ, і погоджували АРХІТЕКТОРИ, а не чинущі- заслужені художники та міністри архітектури без портфелів...З Луцька нажаль...
Казмірук, Матвіїв, Романюк- ГАНЬБА,,,
Ви блискуче довели, що НЕ МОЖЕТЕ ВИКОНУВТИ РОБОТУ, НА ЯКУ вас НАЙНЯЛИ!!!! У Відставку!!!!! Негайно!!!!
Аня-респект! Гарна робота.
Відповісти
В де цифра 6 (шість) чи це дизайнерський задум??? І тому унікальний що нема цифри шість :)))
Відповісти
А взагалі то благодійники не пишуть своїх імен на подарунках...
Відповісти
а вони і не благодійники
Відповісти
Сегодня в 10-00 лучик солнца упал на этот "шедевр". Знаете сколько показывали эти часы? Они показывали 8-00. Мне понятно, почему такая разница. Один час добавляет "летнее" время, плюс час от "декретного". Но, кто это будет объяснять каждому встречному-поперечному?
Відповісти
Никогда не могла подумать , что в Луцке живут такие ужасные люди.... , которые могут настолько сильно не любить свой город......, и только обгажить всё.....
Відповісти
а то ваш нік на мені написаний?
Відповісти
пробачте, а "..." - це те що на заборі написано х.й?
вона ніби "..не могла подумать.." - схоже, що це все ж таки щось протилежне.
Відповісти
И это "эстет"? Не ожидал.
Відповісти
"...ничто людское мне не чуждо.."
Відповісти
«Я человек, и ничто человеческое мне не чуждо» (лат. Homo sum, humani nihil a me alienum puto) :))))
Відповісти
від переміни місцями доданків, сума не міняється.
ви мене чудово зрозуміли з першого разу. не будьте "головою наглядової ради східноЕУропЕйского університету"
Відповісти
Куда мне до него :)
Відповісти
Образованый человек поймет почему есть разница во времени, а каждому встечному - поперечному никто не должен ничего обьяснять .....
Відповісти
Образованый человек поймет почему есть разница во времени, а каждому встечному - поперечному никто не должен ничего обьяснять .....
Відповісти
Во-первых, часы показывают среднее европейское время , т.к Украина интегрирована в Европу.....и природу не обманещь.....
Во-вторых,....если обрежут кроны каштанов, этим деревьям только легче станет...и часы будут показывать время...никому хуже от этого не будет.....
В-третьих, часы могут показывать только с семи утра до пяти вечера, вот поэтому и нету цифры шесть....
В-четвертых, уникальность этих часов - это каласальный вес фигур( центральная фигура весит около четырех тонн....., если не верите можете подойти и поднять....)
В-пятых, так как это экваториальные солнечные часы с полярным гномоном они стоят тылом к югу , а фронтальная сторона развернути на полярную звезду, т.е на север....
В-шестых, вся композиция сделана вручную(сделано скарпелью, троянкой и киянкой....)
В-седьмых, очень жаль что открытие чего-то нового и красивого в вашем городе, дорогоие лучане, вы связываете с политикой.......
Відповісти
Во-первых, часы показывают среднее европейское время , т.к Украина интегрирована в Европу.....и природу не обманещь.....

реально: Обычно солнечные часы показывают солнечное местное время, которое не совпадает с тем, по которому мы живем, в пределах ±15 минут.

Во-вторых,....если обрежут кроны каштанов, этим деревьям только легче станет...и часы будут показывать время...никому хуже от этого не будет.....

реально: себе обрезание сделайте, тоже никому хуже не будет.
Недостатком экваториальных часов является то, что они работают только в период между днями весеннего и осеннего равноденствия. Всё остальное время верхняя поверхность кадрана будет находиться в тени.

В-третьих, часы могут показывать только с семи утра до пяти вечера, вот поэтому и нету цифры шесть....

реально: на экваторе Солнце всегда встает в 6 утра и садится в 18 часов. В районе Луцка в летнее время солнечные часы могут показывать от 4 до 20 часов солнечного времени.

В-четвертых, уникальность этих часов - это каласальный вес фигур( центральная фигура весит около четырех тонн....., если не верите можете подойти и поднять....)

реально: можно цемента в фундамент долить еще на 4 тонны и уникальность вырастет в ДВА раза!!!

В-пятых, так как это экваториальные солнечные часы с полярным гномоном они стоят тылом к югу , а фронтальная сторона развернути на полярную звезду, т.е на север....

реально: Гномон экваториальных солнечных часов параллелен оси мира, а плоскость циферблата параллельна экваториальной. Расчет часовых линий циферблата этих часов очень прост. Соседние часовые линии образуют угол 15°.

В-шестых, вся композиция сделана вручную(сделано скарпелью, троянкой и киянкой....)

реально: браво мастеру

В-седьмых, очень жаль что открытие чего-то нового и красивого в вашем городе, дорогоие лучане, вы связываете с политикой.......

реально: так вы сами таблички везде цепляете и на каждом углу трубите про "благодійність"!
Відповісти
Астроному зачет +1000
Відповісти
Астроному зачет +1000
Відповісти
Годинник непоганий, але йому там не місце.
Відповісти
як і кандидату не місце у Луцьку. Чого по Івано-Франківській олбасті не йде? він же прописаний в Яремчі. Що це за дурня така, жити в одному місті, а вибиратись від другого, та ще й іншої області?
просто там люди патріотичні і за годинник не продадуться, як і за інші "блага".
тому Луцьк вважають свинями, яких можна купити.
Відповісти
ви мабуть не знали, але кажуть, що живе він у швейцарії.
Відповісти
Хорошие уроки от "Я знаю" и "Астронома". Спасибо. Но начинать надо было с Анаксимандра Милетского :)))). В результате научного спора, было доказано, что этот монумент не имеет никакой практической пользы. О его эстетических достоинствах судить не берусь.
Відповісти
я к це не беретесь? а 4 тонни унікальності?
Відповісти
Я не сторонник "большого веса".
Відповісти
а больших титек?
Відповісти
Надо смотреть.
Відповісти
Любые солнечные часы состоят из кадрана и укрепленного на нём гномона. Кадран — плоская поверхность какого-либо предмета с нанесенными на нем часовыми делениями. Гномон представляет собой небольшой прямой стержень из металла, пластика или дерева, укрепленный на кадране. По тени, падающей от гномона на кадран, узнают астрономическое время и декретное, т. е. то, которым мы пользуемся в повседневной жизни.

Это для всех "встречных-поперечных". Чтобы Вам было легче читать комментарии "умников".
Відповісти
Ребята что с вами спорить вы не цените ничего и просто не понимаете искуства ....не защищаю никого но реально вижу что даннная скульптура сделана руками ,человеческим трудом.....я просто уверен что 50% данной переписки сидят дома и строчат малолетки ,которые вообще не скоро что то поймут...эх Луцк ваша не воспитоность только вас позорит .....Ведь вы можете стоят теперь клюбому с грудью_колесом и говорить приезжайте, посмотри какие часы установлено у нас...и поверьте ни один город не составит вам конкуренцию....а кто и за сколько их установили это совсем не важно это проблемы и заботы политикив которые вас не касаются и говорит туту сколько хотите ..они всё ровно вас касаться не будут...посидите подумайте
Відповісти
кто-то метит в депутаты.
цена вопроса - 5 лет будущего Луцка! Нас, ЛУЧАН, а не свиней, как считает барышня с коментами выше.

если не могут даже солнечные часы правильно поставить - что же будет в парламенте? а ничего не будет, потому, что ходить туда будет, так, как ходят поставленые часы.
если идет такой сор деньгами, что же будет в парламенте? ведь деньги нужно "отбить".
если так прямо и так глупо пытаются подкупить электорат, что же будет в парламенте? будут заявлять одно, голосовать за другое, отказываться от всех своих действий, врать и продаваться - народ продался, почему ему нельзя?
вы мелко мыслите.
или...по-проще
Відповісти
А він нам тре???
"Откат" получили, засранці!
Відповісти
Щиро вдячний Ігорю Петровичу за приємний оку архітектурний ансамбль! Побільше би було таких чесних та щедрих людей! Продовжуйте в тому ж напрямку, Ігор Петрович і ми (лучани) обов"язково вас виберемо депутатом (а колись і Президентом)!
Відповісти
=)
Пропоную знести пів-Луцька та створити приємний оку архітектрний ансамбль з житлових будинків, який би відтворював портрет Ігоря Палиці так, щоб його було видно з космосу на Google maps!
Відповісти