Домівки лучан обігрівають дві-три години на добу

Домівки лучан обігрівають дві-три години на добу
У квартирах жителів трьох будинків на вулиці Дубнівській у Луцьку температура повітря ледве сягає 16 градусів тепла - це незважаючи на те, що опалюваний сезон розпочався два місяці тому.

Ці будинки обслуговує котельня Луцького автомобільного заводу. Протягом кількох останніх років тепло в квартири мешканців подають лише по 2-3 години на добу.

«До Кирильчука писали, у ДКП «Луцьктепло», в державну комунальну інспекцію у Волинській області. Ходили в управління захисту споживачів. Але крім відписок ми нічого не добилися», - каже мешканка будинку Ганна Квасюк.

Деякий час тому ЛуАЗ нібито хотів відмовитися від обслуговування будинків. Утім, останньої миті передумав.

«Ми всі зраділи, написали листа, що ми згідні, що міська рада надасть допомогу і ми зробимо індивідуальне тепло. Автозавод подумав-подумав і сказав: ні, ми будемо їх і надалі опалювати. То не опалення! То немає слів, як назвати», - обурюється жителька Квасюк.

Мешканка каже, що до третьої години ночі батареї ледь теплі. А вже під ранок повністю вистигають. Жителі розповідають, що обігріваються, вмикаючи газ на кухні. Завдяки теплій погоді та обігрівачам температура в квартирах тримається в межах 16 градусів. У оселях грибок і сирість.

Журналістам не вдалося отримати коментар представників заводу, не зважаючи на те, що на відповідь очікували протягом години. Утім, міський голова Микола Романюк пообіцяв проблему вирішити.

«Я сьогодні зранку, знаючи цю проблему, ще раз дав доручення заступнику Ларисі Миколаївні Соколовській, щоб в слідуючому році провести роботу, аби перевести ці будинки на індивідуальну систему опалення. З самого ранку цим питанням займався, аби його зняти. Треба вивчити детально стан у кожній квартирі, якщо вже на те пішло, аби якісь рішення приймати, чи звертатися до заводу чи якось в інший спосіб допомагати», - прокоментував Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Домівки лучан обігрівають дві-три години на добу
29 грудень, 2011, 11:08