Заробітчани масово повертатимуться на Україну

Заробітчани масово повертатимуться на Україну
Підвищення рівня безробіття у єврозоні призведе до того, що українські трудові мігранти також залишаться без роботи і змушені будуть повернутись на батьківщину, вважають експерти.

Про це пише ТСН.

«Збільшення безробіття в єврозоні означає, що будь-яка країна буде вводити протекціоністські заходи стосовно до власної робочої сили і витісняти мігрантів з цього ринку. Це означає, що українці, які перебувають за кордоном, стають більш вразливою категорією по відношенню до звичайних громадян тієї чи іншої країни», - пояснив економічний експерт Олег Устенко, зазначається у публікації.

Видання зазначає, що рівень безробіття в країнах єврозони підвищився до 15-20%, тому значна частина українських трудових мігрантів призупинить або зменшить свої грошові перерахування в Україну.

У той же час, на думку фахівців, у поверненні мігрантів є й позитивні сторони. Вони спробують відкрити власний бізнес. З цієї точки дуже важливо, щоб держава прийняла заходи для стимулювання підприємництва.

Як відомо, частка українців, які мають роботу в інших країнах, в окремих регіонах сягає 25–40% працездатного населення. Щороку вони перераховують в Україну близько 10 млрд євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не вижу никакого позитива от возврата трудовых мигрантов. В хорошие времена они мощно поддерживали наш рынок своими нехилыми инвестициями. Количество денежных средств поступавших от них, сопоставимо с фондом оплаты труда в масштабах страны. На сегодня наша розница и рынок недвижимости в полной мере ощутил сокращение их доходов.
Відповісти
Останні новини
Заробітчани масово повертатимуться на Україну
27 серпень, 2012, 14:28