Наступного року бензин не дорожчатиме

Наступного року бензин не дорожчатиме
Зростання вартості бензину наступного року не відбудеться, оскільки Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила не вводити мита на імпорт нафтопродуктів.

Про це на прес-конференції повідомив експерт ринку нафтопродуктів Сергій Куюн, передає УНН.

«Із введенням мита на нафтопродукти ми пов'язували зростання цін на бензин цього року. Добре, що з прийняттям цього рішення ми тепер не очікуємо зростання цін», – сказав експерт.

За його словами, відмова комісії від впровадження мит на імпорт нафтопродуктів дозволить залишити диверсифіковану структуру їх поставок.

«На ринку нафтопродуктів паливо надходить з 15 джерел постачання. Таким чином, ринок є незалежним від одного постачальника», – зауважив Куюн.

Він також зазначив, що в разі, якби ввели ці мита, країна залежала б від двох постачальників нафти: Росії та Азербайджану.

Нагадаємо, питання про введення Україною мит виникло в січні поточного року за ініціативи Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, яка прийняла рішення про розслідування щодо збільшення обсягів імпорту нафтопродуктів в Україну та запропонувала ввести мито на імпортний бензин в розмірі 130 євро за тонну, а на дизельна пальне – 80 євро за тонну. 22 грудня комісія вирішила ці мита не вводити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Наступного року бензин не дорожчатиме
29 грудень, 2011, 12:55