Дворічна лучанка знає карту світу

Дворічна лучанка знає карту світу
Лучанка Аня Волкова у 2 роки знає карту світу, успішно справляється з математикою, читанням, англійською мовою.

Про неї розповідає Волинь-нова.

На запитання «Де Італія?» дівчинка показує Апеннінський півострів, без проблем знаходить Бразилію, знає, що поруч із нею – Аргентина.

У пам’яті дівчинки тримаються навіть такі поняття, як «Тадж-Махал», «Великий китайський мур», вірші Олександра Олеся, англійські пісеньки.

Фахівці центрів раннього розвитку дитини, куди Ірина Волкова водила дочку на співбесіду, підтверджували, що вона розумна не по роках.

Серед інших дітей такого віку Аня вирізняється вмінням концентрувати увагу.
Мама розповіла, що з нею можна займатися годину і навіть більше, і весь цей час вона дуже уважна. Ірина Волкова вважає, що уважність доньки виробилася під впливом віршів.

Під час вагітності жінка вивчила напам'ять їх більше сотні. Під звуки маминих віршів Аня зростала, їла, засинала.

Тим часом, за словами мами, дитина народилася семимісячною з вагою всього кілограм і двадцять грамів.

«Мене охопив розпач, я так хотіла, щоб вона вижила», - пригадує жінка.

Після двох місяців, проведених у неонатальному відділенні обласного територіального об'єднання лікарі обіцяли: «Ви з лікарень не будете вилазити».

«А натомість ми так повели догляд, що за два з половиною роки Аня захворіла лише два рази», – каже мати.

У фізичному розвитку Аня помітно відставала від однолітків. Довго не тримала голову, погано спиралася на ніжки, сидіти почала лише у дев'ять місяців.

Але батькам вдалося виходити дитину: у результаті у рік Аня зробила свої перші кроки, у півтора наздогнала ровесників, а далі почала їх переганяти.

Розвиваючи дитину розумово, Ірина Волкова, вчитель початкових класів, використала метод американського лікаря Глена Домана, який розробив свій метод прискореного читання.

Цей лікар радив, пише газета, починати не з букв, а одразу зі слів. Так звані карточки Домана – фотографії предметів із їхніми назвами – показував дітям вже у 6 місяців, голосно вимовляючи кожне слово. Коли дитина підростала, лікар просив знайти серед набору раніше бачені слова.

За методом Глена Домана Аня вміє читати слова і цілі речення. Якщо розкласти перед нею листочки з реченнями типу «Дідусь сміється до Ані», «Мама миє вікно», «Бабуся пішла на базар» та багато інших і попросити знайти одне з них, дитина безпомилково вибере саме те, що треба.

«Можливо, хтось скаже, що не треба нам перевантажувати дитину такою інформацією, – міркує Ірина Волкова. – Але вчитися Аню ніхто не змушував. Їй просто було цікаво. Наші заняття відбуваються дуже легко, ненав'язливо, у формі гри. Я вичитала, що мозок дитини до 6 років найбільш активно формується. За цей час утворюється, образно кажучи, його візерунок, тобто закладається потенціал, який вона зможе використати у майбутньому. Мені б хотілося, щоб цей візерунок був багатим і згодом дав можливість знайти своє місце у дорослому житті, де на неї чекає конкуренція», – розповіла Ірина Волкова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://www.volynpost.com/news/690-dvorichna-luchanka-znaie-kartu-svitu
Уперше я цей метод почула від сімї Нікітіних(Росія)приблизно у 1982-86 роках. Там тільки дітям в колисках навішували між брязкальцями картинки з голосними буквами і повторювали приспівуючи:а-а-а, потім, десь у 4-6 мс йшли приголосні. Так у мене син почав вільно читати газету в 2,5 років, а мала по тому ж методу(але бабусі таки втрутилися) читала казочки в три роки. Головне, щоб мама мала терпіння вчити далі, тому що така дитина швидко байдужіє в школі,робиться нервовою, психологічно зривається. Така дитина повинна мати і достатнє фізичне навантаження (спорт, танці), плюс нормальний сон та харчування (що в нашій країні в даний час практично неможливо(!)...Тож успіху!
Відповісти
))))))))! Мой сын знает все (абсолютно все), страны, материки, некоторые моря и реки. В 1, 6 годика выучил все (абсолютно все), модели и кузова машин, и алфавит. Считает до 14 на русском, до 5 на английском. Знает около 100 слов на английском…. И многое другое….
Відповісти
P.S. Я уверена, что это нормально. Не нормально, в наше время, не заниматься детьми(((
Відповісти
Останні новини
Дворічна лучанка знає карту світу
29 грудень, 2011, 12:58