Атлетом від Олімпійського комітету на Волині став Олександр Борисюк

Атлетом від Олімпійського комітету на Волині став Олександр Борисюк
В Україні діє Програма Олімпійського комітету «З підготовки та адаптації спортсменів високого класу».

Згідно із нею, найдостойніші спортсмени, багаторазові чемпіони, залишаючи спорт, отримують певні обов’язки з організації олімпійського руху в області, а за це – мають стипендію.

Цей привілей дається приблизно на три роки.

Раніше функціональні обов’язки Атлета виконувала багаторазова чемпіонка України з веслування Ольга Чиханюк.

Тепер голова Волинського обласного відділення олімпійського комітету України, заслужений тренер України та водночас заступник голови обласної ради Роман Карпюк рекомендував на цю посаду відомого волинського легкоатлета Олександра Борисюка.

Він – двадцятип’ятиразовий чемпіон України (біг на середні та довгі дистанції), бронзовий призер командного чемпіонату Європи (2011).

Сам Олександр каже, що свою спортивну кар’єру не завершив. Щоправда, цей Чемпіонат України, що, до речі, відбудеться у Луцьку в червні, і Олімпійські ігри пропустить – травма. Сподівається, що наступний рік знову боротиметься за чемпіонство.

«На жаль, мушу їздити а кордон лікувати травму (був розрив м’яза на правій нозі). В нас ще не можна це настільки швидко і ефективно зробити. А це – час і великі гроші. В цьому плані мені допомагають люди, зокрема, заступник голови обласної ради Роман Карпюк і Ігор Палиця. Я вже почав тренуватися на професійному рівні. Проте, все-рівно для підготовки потрібен час», - вважає Борисюк.

У його професійні обов’язки відтепер входитиме: допомога в організації Олімпійського дня бігу, Олімпійського літа, Олімпійського уроку, Олімпійського тижня та Олімпійське лелеченя; залучення до акцій «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

А ще – створення «Алеї олімпійської слави» та організація проекту «Do like OLYMPIANS» на території області.

Олександр переконує, що розвиватиме усі види спорту, хоч і найбільше закоханий у свою рідну легку атлетику.

«Найбільша підтримка повинна надаватися молодіжному спорту. Якщо ігрові види спорту потребують значних фінансових вкладень, як то, до прикладу футбольний клуб, то індивідуальні види спорту розвивати легше. Дуже в цьому плані допомагають спортивні товариства. Бо увесь професійний спорт – це все ж великі гроші. Потрібні вітаміни, харчування на високому рівні. На одній картоплі далеко не забіжиш. А ще треба кормити сім’ю», - розповідає Олександр.

Олександр мешкає у Любешові, де дуже сильна база легкої атлетики, чудовий стадіон із біговими доріжками та й добрим футбольним полем.

«Спорт треба розвивати не лише в Луцьку, а й у Ковелі, Камені-Каширському, Любешові. Плани – грандіозні. Хочемо зробити осередок олімпійського спорту і осередок федерації саме легкої атлетики, спортклуб, і це все у Любешові. Очолювати спортклуб і, відповідно шукати фінансування, теж буду я. На такі речі потрібна підтримка спонсорів, бо держава грошей не дасть. Розраховуємо на місцеву владу та бізнесменів. Розвивати спорт однозначно будемо, бо я фанат цієї справи», - каже волинський спортсмен.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.