З травня освітянам нараховуватимуть зарплати по-новому

З травня освітянам нараховуватимуть зарплати по-новому
Урядом 6 квітня прийнято постанову від 6 квітня 2016 р. № 288 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», згідно з якою з 1 травня підвищуються розміри посадових окладів та ставок заробітної плати працівників бюджетних установ, зокрема галузі освіти, які визначені, виходячи з розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС 1185 гривень, крім працівників, чиї посади віднесено до 1-3 тарифних розрядів.

Про це йдеться на сайті Osvita.ua.

У Профспілці працівників освіти і науки зазначають, що таким чином ставки заробітної плати вчителів, вихователів, викладачів, залежно від кваліфікаційної категорії за 9, 10, 11 та 12 тарифними розрядами, становитимуть 2050 гривень; 2157 гривень; 2334 гривні та 2512 гривень відповідно.

Постановою встановлено, що підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати здійснюється у межах видатків на оплату праці, передбачених законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік», а працівників 1 - 3 тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників - у тому числі за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій.

«Тож підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати працівників, чиї посади віднесено до 4-24 тарифних розрядів, здійснюється без зменшення суми доплат, надбавок чи премії, яка виплачувалася їм за рахунок частини індексації, починаючи з 1 грудня 2015 року відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 р. № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів». Ці доплати, надбавки чи премії продовжують виплачуватися працівникам у визначених у грудні минулого року розмірах», - зазначили у профспілці.

Підвищення посадових окладів працівників, чиї посади належать до 1 - 3 тарифних розрядів, провадиться за рахунок надбавок, доплат, премій, пов'язаних з цією індексацією. Тобто цим працівникам мають бути зменшені суми доплат, надбавок чи премій, які виплачувалися, починаючи з грудня 2015 року замість індексації, на суму підвищення розмірів посадових окладів. У випадках, коли суми цих виплат менші, ніж розмір підвищення посадових окладів, працівникам встановлюються посадові оклади у затверджених постановою розмірах, а зазначені виплати не провадяться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хитра українська влада. Нараховуватимуть по-новому зарплату тільки в один день. А як же інші травневі дні крім 3 травня?
Відповісти