У Луцьку створять нову військову частину

У Луцьку створять нову військову частину
Відбулося засідання Ради оборони області.

На території області, зокрема у Луцьку, на етапі створення – нова військова частина, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

63-тя база з ремонту військової техніки постане на фондах 54-го військового містечка, що в обласному центрі на вул. Стрілецькій.

Уже з 16 травня 2016-го експертний інститут Міністерства оборони України проводитиме експертну оцінку та обстеження наявних на території будівель. Заплановано, що на базі здійснюватимуть так звані середні ремонти військової автомобільної техніки. Загалом же до 31 грудня 2016-го мають відновити адміністративні споруди й інші будівлі, аби була можливість встановити необхідне обладнання. До середини 2017 року військові планують завершити всі оргроботи. Варто зазначити, що волинські контрактники з відповідною спеціалізацією матимуть можливість працювати зокрема й у новоствореній частині.

"Це ж не лише створення військової частини, то збільшення економічного потенціалу області, – наголосив Володимир Гунчик. – Це ще й ПДФО до міського бюджету, плата за землю, робота для будівельників тощо. Це врешті й можливість створити додаткові робочі місця".

Про кампанію з укомплектування війська контрактниками та призов на строкову службу інформував обласний військовий комісар Роман Кулик. Відзначив роботу в цьому напрямку у Нововолинську, а також у Володимир-Волинському та Турійському р-нах. Поліпшується стан справ на Любешівщині. В аутсайдерах – Іваничівський край, а також Камінь-Каширський та Шацький р-ни.

"Загалом же за підсумками останнього тижня й по завершенні Пасхальних та травневих свят спостерігаємо позитивну динаміку до збільшення кількості осіб, які виявляють бажання проходити службу за контрактом у Збройних Силах України", – резюмував Роман Кулик.

Що ж до призову на строкову службу, то вже здійснено відправлення перших команд у військові частини. 296 чоловік призначено у команди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мусить мати вихід на війну... Перспектива не рожева.
Відповісти
Треба розуміти: створення та фінансування будь яких військових частин - це все за наші гроші - платників податків, додаткове навантаження на бюджет! Готуймося ще міцніше затягувати паски! Під цю так звану АТО нас обдирати будуть ще довго.
Відповісти
Ремонтом автомашин військового призначення мае займатеся спеціалізована майстерня, а не солдати та волонтери Тому на всі 100 підтримую створення. А то на тому місці скоро б гриби збирати ходили
Відповісти