Житомирську суддю посадили на 5 років за хабар

Житомирську суддю посадили на 5 років за хабар
Суддю Житомирського районного суду засудили до 5 років позбавлення волі за хабар у 2,4 тисячі доларів, який вона отримала за прийняття рішення на користь однієї зі сторін.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН, про це повідомили в Погребищенському районному суді Вінницької області. Нещодавно цей суд виніс вирок судді Житомирського райсуду за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (в редакції закону, який діяв на час скоєння злочину. - ред.).

Як наголошується в повідомленні, зазначеним судом першої інстанції суддю засудили за отримання хабара службовою особою, яка посідає відповідальне становище, поєднане з вимаганням цього хабара.

Вироком суду винній призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави щодо здійснення правосуддя на 2 роки та з конфіскацією всього її майна. На підставі ст. 54 ККУ суддю також позбавили 3 кваліфікаційного класу судді.

18 травня 2010 року в службовому кабінеті по вулиці Щорса, 92 в Житомирі цій судді було передано другу частину хабара в розмірі 1000 доларів США за прийняття рішення про задоволення позову товариства з обмеженою відповідальністю. Відразу після отримання останньої частини хабара суддю було затримано працівниками Управління Служби безпеки України в Житомирській області. Усього суддя отримала 2400 доларів США хабара за прийняття рішення на користь однієї зі сторін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суддя, хабар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зарплата ж маленька...без хабара - ніяк...
А взагалі,моя особиста думка, в судді і депутати ідуть тільки з однією метою...
Відповісти
Судді в Горохові теж ДУЖЕ бідні і загружені, може і їх передати на державне утримання ( в Тюрягу!!!!!!!!!!!!!!) Так на років 5
Відповісти
Судді в Горохові теж ДУЖЕ бідні і загружені, може і їх передати на державне утримання ( в Тюрягу!!!!!!!!!!!!!!) Так на років 5
Відповісти
Це ріщення стосується судді Житомирського райсуду - де ж рішення стосовно судді Ківерцівського райсуду, інших скромняг - асів суддівської думки ? Та й хто ж засудить, якщо всі у цьому погрязли ?..
Відповісти
А китайці молодці ,що хабарників і злодіів до стінки ставлять ,як би у нас такий закон ,то у владу ніхто бне ліз ,бо прийшлося б всю цю бидлоту,яка зараз при владі розстріляти .
Відповісти
З такою оперативністю розслідування справ ми далеко зайдемо: на хабарі затримали у 2010 році, а засудили лише у 2016!!!!! Правоохорнці і суди віджигають!!! Таке враження що шість років торгувалися, але врешті решт за ціну відката не домовились.
Відповісти
Останні новини
Житомирську суддю посадили на 5 років за хабар
14 травень, 2016, 08:18