Волинську пісню і сорочку визнали кращою на «Параді вишиванок». ФОТО

Волинську пісню і сорочку визнали кращою на «Параді вишиванок». ФОТО
У номінації «Жіноча вишиванка» друге місце зайняла волинянка Зореслава Пузняк на всеукраїнській акції «Парад вишиванок-2012» .

Про це 29 серпня повідомили в управлінні культури Луцької міської ради.

Нагадаємо, делегація міста Луцька із 50-ти чоловік брала участь у Всеукраїнській акції «Парад вишиванок-2012» у Києві, під час якого демонстрували волинську «диво-писанку».

Учасники мистецького дійства презентували місто і у конкурсі на кращу вишиванку. Одна з переможниць, Зореслава Пузняк, презентувала типовий для волинського краю жіночий костюм, вишитий її мамою.

У конкурсі української пісні, виконаної акапельно серед дітей до 16 років, журі фестивалю відзначили тріо у складі Юлії Пархомчук, Софії Татош та Мирослави Понурко, які є вихованцями музичної школи № 3 міста Луцька. Дівчата здобули третє місце та грошову винагороду, виконавши рекрутську пісню «Летіла Зозуля».

Почесну місію закриття гала-концерту отримала делегація Луцька. Під час фінальної частини від лучан та міської влади оргкомітет фестивалю отримав «Волинський оберіг» – снопик, який є символом добробуту, достатку та родинного затишку.


Довідка

У «Параді вишиванок-2012» брали участь діти-сироти – учасники акції «Подаруй дитині вишиванку». Творчу частину делегації представляли: фольклорний гурт «Волиняни», майстрині-вишивальниці Оксана та Зореслава Пузняк, автор ідеї розпису луцької «диво-писанки», директор художньої школи Іван Гаврилюк, художній керівник народної аматорської хорової капели «Посвіт», заслужений працівник культури Ростислав Кушнірук, майстер художньої вишивки Юрій Савка та один з виконавців розпису писанки Луцька, художник Євген Лавренюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці, дуже приємно за цих представників Волині
Відповісти
Радий за перемогу і пишаюсь такими земляками. Це вам не великий діяч Ткачук Захар, який в Луцьку виставив злу дикунку з вузькими губами в вишиванці і без спідниці. В таку "платформу" ноги б витирати.
Відповісти