На Волині відкрили ще один садочок. ФОТО

На Волині відкрили ще один садочок. ФОТО
У селі Череваха Маневицького району відкрили дитячий садочок на 20 місць.

Про це 30 серпня повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Дитсадок функціонує на базі Черевахівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Кошти на добудову садка до приміщення здобула місцева громада, вигравши на Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

На зведення ДНЗ пішло майже 1 мільйон 700 тисяч гривень, з них 500 тисяч - гроші держбюджету. Крім того, з місцевої казни виділили понад 100 тисяч гривень для каналізації та облаштування у приміщенні школи внутрішньої вбиральні. У перспективі в садку планують ввести додаткову групу.

Загалом цього року в області відреконструюють 25 дитячих садків та збудують три нових. Дошкільна освіта Волині за цей рік отримає 1400 додаткових місць.

Нагадаємо, що 2012-й на Волині проголошено роком будівництва, розширення та реконструкції дитячих садочків. Третій рік поспіль, окрім видатків на дошкільну освіту, з держбюджету виділяються додаткові кошти на її розвиток. Зокрема, у цьому році Волині передбачено 10,3 мільйони гривень. Для порівняння: у 2011-му – 9,7 мільйонів, у 2010-му – 8,4 мільйони гривень.


Довідка

У Волинській області працює 403 дошкільних навчальних заклади та 48 навчально-виховних комплексів, у яких є дошкільні відділення. Кількість дітей дошкільного віку - 70 414.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.