Абітурієнтів ЛНТУ посвятили у студенти. ФОТО

Абітурієнтів ЛНТУ посвятили у студенти. ФОТО
У студенти Луцького національного технічного університету 30 серпня посвятили 2597 студентів, з яких 1502 навчатимуться на бюджетній формі навчання.

Посвята відбулася біля корпусу Б університету. Зі слів відповідального секретаря ЛНТУ Валентина Талаха, на перший курс цього року приймальна комісія зарахувала 1303 студентів, які здобуватимуть освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра.

Талах говорить, що в цьому році є тенденція до збільшення студентів стаціонарного відділення. Якщо в 2011 році таких навчалося 608, то цього року – 808. Найбільшим попитом користуються як і раніше економічні, фінансові та будівельні спеціальності.

Привітати студентів прийшли запрошені гості, серед яких віце-мер Луцька Святослав Кравчук, депутат обласної ради Петро Пронь, народний депутат Ігор Палиця, керуючий Волинською єпархією УПЦ КП Михаїл та інші.

Вітання супроводжувалися танцювальними і пісенними номерами, а завершилося окропленням студентів посвяченою водою.

Ректор університету Віктор Божидарник закликав студентів не користуватися шпаргалками, подякував батькам за те, що вони вибрали найкращий вуз для навчання дітей в Україні й побажав, аби та кількість студентів, яку ЛНТУ прийняв у 2012-му, збереглася через 5 років навчання.

«Життя пройшло бисто і медлєнно. Мені 70 років, а вигляжу я хорошо», - звернувся до студентів «регіонал», депутат облради Петро Пронь.

Депутат побажав студентам знайти своє кохання в університеті, як зробив свого часу 45 року тому обранець громади. По завершенню виступу Пронь зачитав свій вірш «Матері Україні» і закликав студентів «не валяти дурака».

Нардеп Ігор Палиця дав пораду студентам вчити іноземні мови та здобувати знання замість дипломів. А також пообіцяв вузу 55 степендій та безкоштовний вай-фай інтернет. Студенти-активісти за це у мікрофон закликали всіх дякувати Ігорю Палиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, ЛНТУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И опять без освящения попами учебный год начаться не может! Господи прости, когда же этот маразм религиозно-образовательный закончится?!
Відповісти
краще було б щоб палиця грошима обсівав
Відповісти
А Палиця прийшов ЛНТУ купляти?! :)
Відповісти
Останні новини
Абітурієнтів ЛНТУ посвятили у студенти. ФОТО
30 серпень, 2012, 14:26