Що насправді думають лучани про зниження акцизів на вживані авто?

Що насправді думають лучани про зниження акцизів на вживані авто?
Нещодавно народний депутат України Ігор Гузь заявив про те, що підтримав рішення Верховної Ради щодо зниження акцизів на вживані авто до рівня ставок для нових автомобілів.

«Ставка на розмитнення була однією з найвищих в Європі. Наші жителі не могли придбати транспорт за демократичною ціною. Народний фронт підтримав це рішення, я особисто також. Для прикладу, мито на машини однолітрові - коштували 1700 євро, зараз – 63 євро; дволітрові – понад 4 тисячі євро, зараз буде 500 євро. Український парламент прийняв революційне рішення!», - прокоментував нардеп.

Суть законопроекту полягає в тому, що він тимчасово, до кінця 2017 року, встановлює знижені ставки акцизу на імпорт вживаних транспортних засобів на територію України, фактично, до рівня акцизів на нові автомобілі, на деякі товарні позиції (наприклад, автомобілі з двигуном до 1500 куб. см.) – у 20 і більше разів.

Втім, на його сторінці в соцмережі Фейсбук ми помітили багато негативних коментарів стосовно вказаного законопроекту, а відтак вирішили з’ясувати, що ж насправді думають лучани про зниження акцизів на вживані авто.

Виявляється, дехто просто плутає законопроект щодо зменшення акцизів із відміною держмита.

Як пояснив адвокат Олег Огородник, цей законопроект насправді є дуже вигідним для людей, які не мають можливості придбати автомобіль в Україні, оскільки і за якістю, і за вартістю машини значно різняться з європейськими.

«Для людей середнього достатку це дуже добре та вигідно. Враховуючи те, що ввели обмеження на ввезення тільки одного автомобіля без права продажу протягом 1 року – це теж, свого роду, добре.

Наприклад, навіть я собі зможу набагато дешевше придбати автомобіль. Якщо раніше розмитнення автомобіля мені могло б обійтись у 2.5 тис. доларів, то зараз це буде всього 400 євро», - запевнив юрист Олег Огородник.

Дуже часто люди плутають, оскільки раніше йшлося про скасування держмита, який становив 10% від вартості транспортного засобу. Втім, найбільш затратною при розмитненні автомобіля була саме митна ставка. А її зменшення значно полегшить саму процедуру та вартість розмитнення автомобілів.

«Наприклад, якщо в нас ціна на BMW X5 коштує 35-40 тисяч доларів, то в Німеччині 15-16 тисяч доларів. Якщо приймуть цей законопроект, то за розмитнення треба буде заплатити 5-7 тисяч доларів, і в результаті це вийде десь 22 тисячі. В будь-якому випадку це буде набагато дешевше, аніж купувати у нас», - додав адвокат.

Разом з тим і люди, які часто возять автівки з-за кордону позитивно відгукуються про запропонований законопроект, оскільки це дозволить набагато простіше завозити машини в Україну і при цьому витрачати менше.

Втім, ми й надалі будемо досліджувати цю тему та висвітлювати її на сторінках нашого видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вальцман не підпише. Відправить на доопрацювання до 2020 р. :)
Відповісти
краще доопрацювати і ввозит навіть старі авто а не євро 5.. все про народ думають шо кожен може купити Х5 за 22 тис.євро. тут думають як то за 1-2 тис купити...от про який контингент потрібно думати....
Відповісти
Час розставить усі крапки над І. Навіщо винаходити роверик. Скасувати акциз потрібно взагалі. Достатно ввізного мита та податку на додану вартість. Винайшли ВОНИ "Перпетум мобіле".Тепер придумають як адмініструвати кількість ввезеного, та терміни до відчудження, посадять на цю роботу 500 хапуг мордатих. І в Порошенка мордяга стане ще ширша. Щоб не було корупції закон повинен бути один для всіх.
Відповісти
А як бути тим хто в цьому році купив х5 за 50тис. і решті авто власників. Їхні авто втратять в ціні. А хто в кредит купив і виплачує його 5-10 років. Думаю такі нововведення треба приймати поступово..
Відповісти
Якшо мав 50тис на авто для понтів то так вам і треба
Відповісти
Цілком згідний колега!
Відповісти
бажайте людям тільки добра.і не заздріть.
Відповісти
мажори будуть раді
Відповісти
Зможуть вигідно купити авто тільки багаті а хто їздивмна гратах так і буде
Відповісти