У Нововолинську страйкують працівники ливарного заводу. ФОТО. ВІДЕО

У Нововолинську страйкують працівники ливарного заводу. ФОТО. ВІДЕО
2-го червня у Нововолинську на акцію протесту вийшли працівники Нововолинського ливарного заводу з вимогою підвищення їх заробітної плати.

Участь в акції протесту беруть понад сорок працівників. Люди зібралися на території підприємства за зачиненими воротами, охоронці не впускали на територію підприємства. Зараз на заводі зупинилося виробництво, - повідомляє БУГ.

ПуАТ “Нововолинський ливарний завод” є одним з найбільших ливарних заводів Західної України. Підприємство засноване 01 жовтня 1986 року. Його продукція користується попитом як в Україні, так і за кордоном.

Працівники заводу відродили давню славу Волинських майстрів, відновили загублені таємниці озвучення металу.



Дзвони виробництва “Нововолинського ливарного заводу” лунають з дзвіниць Златоверхого Михайлівського собору міста Києва, церков Миколаєва, Харкова, Дубно та інших храмів України.

На міжнародних виставках дзвони досліджувались на якість звучання і здобули при цьому найвищі відзнак.



Про наміри страйку співробітники ливарного заводу заздалегідь повідомили керівництво підприємства. Головна вимога ливарників – збільшення заробітної плати. Люди жаліються, що отриманої зарплати при теперішніх цінах на “комуналку” не завжди вистачає, а потрібно ще і сім’ї годувати. Акція протесту на підприємстві триває.

“Приходить начальство і питає, чому не виконуєте плану. Ми працюємо на старому обладнанні, яке не ремонтувалося роками, востаннє заробітну плату підвищували у вересні минулого року – на 10 гривень. У працівників є маленькі діти. Нам це набридло”,- говорить працівник ливарного заводу.



Виходить, план не виконаний і підвищення зарплат теж немає. Люди не хочуть захмарних заробітних плат, вони хочуть стабільності, адже премію, кажуть, керівництво регулює помісячно.

“Розцінки” для працівників ливарного, можливо, будуть збільшені. До них на розмову має вийти голова правління Ігор Чернявський.



Як стало відомо, голова правління, який увесь день був у робочому кабінеті, нарешті вийшов до людей, що зібралися під заводом. Спілкування тривало близько 40-ка хвилин. До порозуміння так і не дійшли – Чернявський повідомив, що зарплат працівникам не підвищать.

Люди сподіваються, що керівництво таки прислухається до їхніх вимог – зарплата не змінюється з 2008-го року, хоч роботи щоразу збільшується.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську страйкують працівники ливарного заводу. ФОТО. ВІДЕО
03 червень, 2016, 12:19