Бензин дорожчає одночасно з доларом

Бензин дорожчає одночасно з доларом
Вартість усіх видів нафтопродуктів у мережах АЗС ОККО і WOG 5 вересня зросла на 9-11 копійок залежно від марки пального.

Про це 5 вересня повідомили Коментарі з посиланням на дані цінового моніторингу «Консалтингової групи А-95».

Ціни на заправках мережі ОККО піднялись на 11 копійок за літр, лише А-92 подорожчав на 9 копійок.

Виняток склали станції ОККО в Закарпатській області, де вартість дизпалива піднялася на 1 копійку - до 9,80 гривень за літр, тоді як в інших регіонах бензин подорожчав значно більше.

У мережі АЗС WOG ціни піднялися на 10 копійок.

Сумарна кількість АЗС у зазначених мережах - близько 750 станцій, що становить 11% роздрібного ринку України.

Експерти виділяють серед ключових факторів підвищення цін на український бензин подорожчання нафти і нафтопродуктів на зовнішніх ринках. Крім того, дедалі більший тиск на ціни здійснює девальвація гривні.

За розрахунками «Консалтингової групи А-95», верхня межа цінового коридору на бензин А-95 у першій декаді вересня становить 11,16 гривень за літр, дизпалива - 10,06 гривень за літр. За умови збереження зовнішніх цін на поточному рівні, в третій декаді місяця верхня межа коридору щодо бензину може досягти 11,40 гривень за літр, щодо ДП - 10,29 гривень за літр.

На об’єктивність майбутнього зростання вказують і розрахунки секретаріату експертно-аналітичної групи з питань ринку нафти та нафтопродуктів. За формулою, що використовується цим органом, у першій декаді вересня розрахункова вартість А-95 має становити 11,07 гривень за літр, дизпалива - 10,05 гривень за літр. Тим часом на ринку поки зберігається стабільність на рівні 10,82 гривень за літр для марки А-95 і 9,62 гривень за літр для дизпалива.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дурять трудовий люд. наживаються, потім цуми відбудовують, бруківкою розкидаються, полішукам за молоко не платять - банда
Відповісти
Останні новини
Бензин дорожчає одночасно з доларом
05 вересень, 2012, 14:53