Уражений струмом хлопчик не грабував трансформаторної будки, - свідки

Уражений струмом хлопчик не грабував трансформаторної будки, - свідки
Знайшлися свідки, які спростовують версію зламу замків у трансформаторній будці 13-річним Богданом Гребенюком.

До сьогоднішнього дня стан 13-річного Богдана Гребенюка вважається складним. Нагадаємо, підліток проник в трансформаторну будку, де його уразило струмом напругою 10000 вольт. Зараз хлопець перебуває в столичному опіковому центрі.

За однією з версій, Богдан потрапив у трансформаторний відсік, зламавши, разом з двома дорослими, навісний замок.

З таким твердженням не зовсім згідний раків-ліський сільський голова Володимир Ніщик.

«Про інцидент з ураженням струмом я дізнався наступного дня. Що можна сказати? В моїй присутності було проведено огляд місця події. Справді, біля трансформаторного комплексу валявся знятий з вхідних дверей до другого поверху замок. Але він не був зламаний, як про це пишеться в багатьох ЗМІ. Справа в тому, що на таких спорудах встановлені стандартні навісні замки, які відкриваються не ключем, а спеціальним стандартним шестигранником.

Наскільки я розумію, це зроблено для того, щоб в екстреній ситуації енергетики могли якнайшвидше отримати доступ до входу. Замок такої конструкції при бажанні можна відкрити навіть викруткою. Так що усі розмови про те, що була спроба злому, чи те, що працівники філії ПАТ «Волиньобленерго» проводили ремонтні роботи і забули замкнути приміщення, як на мене, не зовсім відповідають істині.

Не правда й те, що діти граються на огороженій території, де розташований трансформаторний комплекс. Просто поруч шкільний стадіон, і хлопці нерідко тут ганяють м’яча. Однак за 15 хвилин до трагедії місцевий житель Микола Х. справді бачив двох дорослих (чи старших) чоловіків і хлопчину в білій тенісці, котрі щось робили біля дверей першого поверху. Людина ще й подивувалась. Мовляв, електрики лагодять в таку пізню пору. Але Богдан зайшов у приміщення саме другого поверху, вхід до якого веде через зовнішні металеві сходи».

Володимир Ніщик також не погоджується з тим, що хлопець до чогось торкався чи хотів щось зняти.

«По-перше, я знаю цю дитину. Незважаючи на свої тринадцять років, Богдан добре розуміється і в моторизованій техніці, і в електроприладах. Він не міг не знати чого можна торкатися, а чого – ні. Та й сам характер ураження свідчить про це. Адже найбільше опіків припало на ноги. Цілком можливо, що він необережно наступив на якийсь провід чи щось подібне. Там, на другому поверсі споруди, – напруга в 10000 вольт! Що хочеш може статися. Чому він туди пішов – хтозна. Богдан в школі характеризується непогано, але відрізняється аж занадто енергією і непосидючістю. Можливо, з банальної цікавості», - стверджує він.

До слова, начальник філії ПАТ «Волиньобленерго» через три дні після трагедії вийшов на пенсію. Як повідомляє сайт Камінь-Каширської РДА, 03.09.2012 року голова райдержадміністрації Іван Вовк взяв участь у зборах колективу Камінь-Каширської філії ПАТ «Волиньобленерго». Вовк привітав ветерана енергетичної галузі району, Заслуженого енергетика України Василя Коренчука з виходом на заслужений відпочинок.

Наразі ж в селі Раків Ліс сільський голова і директор школи проводять збір коштів на допомогу в лікуванні Богдана Гребенюка. Хлопцеві частково покращало. Стабілізувалася робота серця. Однак дуже складна ситуація з нирками і опіками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слабо верится, что отец потащил сына грабить трансформаторную будку. Хотя, все бывает в жизни.
Відповісти
Останні новини
Уражений струмом хлопчик не грабував трансформаторної будки, - свідки
06 вересень, 2012, 14:40