Студент Академії – учасник АТО – активно займається громадською діяльністю. ФОТО

Студент Академії –  учасник АТО – активно займається громадською діяльністю. ФОТО
Студент напряму підготовки «Правознавство» Академії рекреаційних технологій і права Володимир Омелянюк, який входить до складу групи Міжнародного товариства прав людини, очолив новостворену громадську приймальню товариства «Українська секція» у місті Володимир-Волинський.

Структурним підрозділом секції є робоча група у складі 5-ти осіб, яку очолює визнаний юрист Григорій Гороть, а керувати новоствореною громадською приймальнею, діяльність якої погоджена з керівним органом у Києві, доручено молодому студенту-юристу, - повідомляють організатори.

Першим кроком новоствореного органу став підпис меморандуму про співпрацю з Володимир-Волинським місцевим центром безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД). За словами керівника центру, найголовніше завдання – це підняти на високий рівень правову освіту громадян, правосвідомість територіальної громади в цілому.

«У результаті того, що прокуратура втратила свої наглядові функції, стоїть питання як про забезпечення послугами адвокатів, так і правової освіти самих громадян. Люди не завжди знають, що вони самі себе можуть захистити. А тому правники ставлять собі за мету проводити правове навчання, організовувати тренінги з представниками правової освіти, які зобов’язані надавати юридичну допомогу. Велике значення матиме моніторинг ситуацій щодо попередження правопорушень

Не секрет, що від нестачі правових знань особливо потерпає сільське населення. А тому слід виготовляти і розповсюджувати інформаційні вісники, буклети на різноманітну правозахисну тематику», – повідомляють Григорій Гороть і Володимир Омелянюк. Також варто зазначити, що послуги з надання правових консультацій безкоштовні.



Завідувач кафедри права Академії рекреаційних технологій і права Сергій Зицик схвалює створення центру та сподівається на плідну співпрацю професорсько-викладацького складу кафедри та студентів напряму підготовки «Правознавство» з «Українською секцією». Викладачі кафедри Академії – правознавці-теоретики та юристи-практики – пишаються значними успіхами Володимира у нелегкій праці юриста та закликають обдаровану молодь не бути осторонь проблем суспільства та відстоювати активну громадську позицію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Учасник АТО?
Відповісти
Останні новини
Студент Академії – учасник АТО – активно займається громадською діяльністю. ФОТО
06 липень, 2016, 11:32