Керівник волинської поліції зустрівся з представниками ОБСЄ. ФОТО

Керівник волинської поліції зустрівся з представниками ОБСЄ. ФОТО
5 липня тимчасовий виконувач обов’язків начальника головного управління Національної поліції у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига зустрівся з новопризначеним керівником Львівського офісу спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Юккою Туононеном і спостерігачем місії Антоном Філло.

У центрі уваги були, зокрема, питання запобігання незаконному видобутку бурштину. Представників спеціальної моніторингової місії цікавили масштаби порушення правил використання надр і виклики, пов’язанні з ними, - повідомляє прес-служба ГУНП у Волинській області.

«Поліція контролює ситуацію й забезпечує належну охорону громадського порядку в місцях ймовірного незаконного видобутку бурштину. Працюємо спільно з іншими правоохоронними структурами, владою та громадськістю. Однак подолання цього явища лежить у площині законодавчого врегулювання видобутку бурштину», - зазначив керівник волинської поліції Петро Шпига.



Під час зустрічі йшлося також про наслідки запровадження тимчасових змін порядку в’їзду на територію Республіки Польща. Нагадаємо, з 4 липня цього року польська сторона призупинила спрощений порядок в’їзду та перебування на території Республіки Польща жителів прикордонних населених пунктів України, які користуються дозволами, виданими відповідними органами Республіки Польща.

Керівник волинської поліції поінформував спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ в Україні про зміни в роботі поліції, пов’язані з її реформуванням.



У зустрічі взяли також участь керівник сектору Укрбюро Інтерполу головного управління Національної поліції в області Ігор Рябчиков, асистент моніторингової місії Ольга Радкевич та спеціаліст зі зв’язків із ЗМІ місії Алтинай Мирзабекова.

Довідково: 21 березня 2014 року Організація з безпеки та співробітництва в Європі вирішила направити спеціальну моніторингову Місію цивільних спостерігачів в Україну. ОБСЄ - найбільша регіональна організація в світі, яка займається питаннями безпеки.



Метою місії є збір інформації та звіт про ситуацію в галузі безпеки. Спостерігачі щодня доповідають ОБСЄ та країнам-учасникам організації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівник волинської поліції зустрівся з представниками ОБСЄ. ФОТО
06 липень, 2016, 11:49