Вирішити питання підземки у центрі знову не вдалося

Вирішити питання підземки у центрі знову не вдалося
Міськвиконком не підтримав проект рішення про затвердження детального плану благоустрою Театрального майдану, у рамках якого запланований підземний перехід з торговим центром.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради сьогодні, 6 липня.

Варто зауважити, що під час обговорення цього питання члени виконкому, здавалося, розділились на два табори – ті, хто проти будівництва підземки, і ті, хто такий проект підтримує.

Як пояснив головний архітектор міста Леонід Герасимюк, інвестор стурбований, що вже тривалий час не те, що будівництво не можна розпочати, а й містобудівних норм міськрада не може затвердити.

Деякі депутати висловили сумніви стосовно того, чи завершиться будівництво, і чи не стане воно черговим довгобудом. Інші ж наголошували на тому, що підземку доцільніше було б збудувати поблизу ТЦ «ПортСіті».

Депутат Луцькради Павло Данильчук також просив членів виконкому не голосувати за цей проект, оскільки під час будівництва може виникнути загроза руйнування підземелля Свято-Троїцького собору.

І зрештою члени виконкому не підтримали цей проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і правильно ...не потрібно заганяти людей під землю. В нормальних країнах вже давно не будують підземних переходів, ба навіть старі засипають.
Відповісти
В нормальних містах будують підземні переходи практично в центральній частині міста. Але завжди є охідний шлях, через світлофори, пішоходні. Тобто по підземному пройти швидше та ближче, по пішоходном переходу через дорогу - трохи далі та можливо прийдеться постояти на світлофорі. Не розумію в чому проблема поставити підземний перехід біля цуму та променя.
Відповісти
Необхідності справді великої там не має, затори практично відсутні, а розрити півцентру - то на роки купа проблем буде.
А от біля порт-сіті він потрібен реально, але порт-сіті "спригує", бо брехало що за свої бабки побудує, тільки землю дайте, вже тамтаму скільки років, портсіті тому вже 2, а переходу НЕМАЄ!
Відповісти
Як житель центральної частини міста, точно можу сказати, що переходу біля ЦУМу не треба. Немає там ніякої проблеми, є нормальний пішоходний перехід, світлофори з циферками, людей тут зовсім не багато переходить. Інша справа Там-Там - біля нього реально він буде на своєму місці. Там завжди страшенний потік людей, зупинки з двох сторін. Там він НЕОБХІДНИЙ. А загадити центр якимось підземними ларьками, сміттям і сморідом з того переходу - дуже дякуємо, але не треба.
Відповісти
Сегодня в районе Там-Тама видел, как семья с маленьким ребенком переходила возле моста дорогу в час пик. Никакой забор их не остановил, ну и конечно никто на переход не пошел. Тем более не пойдет в подземку. Вместо того, что бы сделать заезд для маршруток и нормальную остановку, будем копать там подземку, там собирать нищих, ставить ларьки, проходить между груды мусора, ну и никакой инвалид или пожилой человек, конечно туда спускаться не будет. Получим только больше аварий и смертей на этом участке. Но наши жители , которые выходят на митинги против реконструкции центра, конечно этого заслуживают :(
Відповісти
В ценрті не потрібно підземного переходу. Це хочуть зробити тільки для того, щоб потім там ставити торгові палатки , ніби то "облагородити".А як розриють то років на 10. Потрібно підхземний перехід біля ТаМ-Таму.
Відповісти