Діти, що побороли рак, відпочивали у християнському таборі. ФОТО

Діти, що побороли рак, відпочивали у християнському таборі. ФОТО
Цьогоріч табір «Стежина добра», який діє при Свято-Троїцькому жіночому монастирі в селі Старосілля Маневицького району, працював довше, ніж у попередні роки, а остання шоста зміна була особливою, адже на оздоровлення приїхали діти, що перехворіли на онкологічні захворювання і, подолавши недугу, перебувають на реабілітації.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Усі дітлахи уже здорові й хочуть відпочивати і гратись, як інші діти, проте слабкий імунітет та наслідки перенесених хіміотерапій постійно нагадують про себе. Деякі з цих дітей ходять у школу, дехто вчиться вдома за індивідуальним планом.

В Україні немає таборів, які б організовували літній відпочинок спеціально для таких діток.

Тому цього року волонтери Волинської єпархії спільно із благодійним фондом «Стопрак» вирішили подарувати їм свято. Дуже важливою для таких дітей є не фізична, а саме психологічна реабілітація, адже після перенесених страждань, їм важко адаптуватись до нормального життя, звикнути з думкою, що хвороба позаду, вони часто бувають нервовими, не звикли, щоб батьки їм у чомусь відмовляли, бояться, що хвороба повернеться.

Цьогоріч діти, що хворіли онкологічними захворюваннями, були запрошені на відпочинок разом із своїми братиками та сестричками, бо хвороба часто відділяє їх від сім’ї і загострює їх стосунки із рідними.

Табір «Стежина добра» є хорошим місцем для реабілітації таких діток, тут діти не просто відпочивають, а, проникаючись монастирською атмосферою, стають духовно міцнішими, вчаться перемагати себе, довіряти Богу, йдеться в повідомленні прес-служби Волинської єпархії УПЦ МП.

Оскільки зміна відбувалась в останні дні серпня, на річку їхати було вже холодно, тому діти ходили в ліс по білі гриби, а їх у Старосіллі дуже багато.

Поза спортивними іграми учасники табору відвідували майстер-класи з вітражу, виготовлення мотанок, оформлення декоративних свічок, а ще в гості приїжджав Губка Боб і шоколадний фонтан. Кожного дня діти мали духовну бесіду із священиком Олександром Кльоком.

«Ми дуже вдячні митрополиту Ніфонту за підтримку ініціатив нашого фонду та за організацію такого табору. «Стежина добра» - це найкраще місце для реабілітації таких діток і ми надалі сподіваємось організовувати такі проекти», – зазначила директор фонду «Стопрак» Марія Адамчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти, що побороли рак, відпочивали у християнському таборі. ФОТО
10 вересень, 2012, 08:25