Презентували видання «Археологічні дослідження в Україні». ФОТО

Презентували видання «Археологічні дослідження в Україні». ФОТО
У Волинському краєзнавчому музеї 7 вересня презентували «Археологічні дослідження в Україні» (АДУ) – щорічне видання Польового комітету Інституту археології НАН України.

Збірник містить інформаційні повідомлення про роботу археологічних експедицій поточного польового сезону, повідомили у прес-центрі ДП «Волинські старожитності».

Видання про дослідження 2011 року вперше структуровано за адміністративно-територіальним поділом України на зразок радянських «Археологических открытий», включає більше 250 повідомлень про археологічні дослідження на теренах України. Видання містить багато ілюстрацій, за обсягом – майже 500 сторінок. Обкладинка оформлена авторською світлиною Віктора Чухрая «Луцький замок з висоти пташиного лету».

Під час презентації виступили автори «волинського» та «рівненського» розділу АДУ-2011: Олексій Златогорський, Сергій Панишко, Віктор Баюк, Михайло Вашета, Борис Ліщук з аналізом досліджень на пам’ятках в Луцькому мікрорегіоні, княжих містах Володимирі-Волинському, Луцьку, Пересопниці та на території Локачинського району Волинської області.

Видання стане в нагоді науковцям, студентам і всім, хто стежить за розвитком сучасної української археологічної науки. Найближчим часом його електронний варіант буде розміщений у вільному доступі на сторінках сайту ДП «Волинські старожитності».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували видання «Археологічні дослідження в Україні». ФОТО
10 вересень, 2012, 09:00