Восени до армії хочуть забрати півтисячі волинян

Восени до армії хочуть забрати півтисячі волинян
Під час осіннього призову військовий комісаріат планує відіслати до військ 535 волинських юнаків.

Про це повідомив заступник обласного військового комісара Володимир Держанков 11 вересня під час наради у Волинській облдержадміністрації.

Осінній призов почнеться 9 жовтня та завершиться 15 листопада. Першочергово до служби в армії залучатимуть старших призовників, які за різними обставинами не виконали військовий обов’язок. Також цього року до армії підуть юнаки 1994 року, яким якраз виповнилося 18 років.

Зі слів Держанкова, до армії нині йде мало чоловіків з вищою освітою. Переважно призовники мають середньо спеціальну освіту. Під час останнього весняного призову до армії відправили 545 чоловіків.

Найбільша різниця від очікуваної і реальної кількості призваних юнаків спостерігається у Ратнівському, Старовижівскьому та Рожищенському районах.

Голова військово-лікарської комісії Людмила Антонюк повідомила, що частка придатних до військової служби за станом здоров’я становила навесні 45,3% від загальної кількості юнаків.

Найгірший стан здоров’я у призовників з Камінь-Каширського, Луцького та Любешівського районів. Серед захворювань, які перешкоджають службі в армії, переважають патології серцево-судинної системи, шлункового-кишкового тракту, кістково-м’язової тканини.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк наголосив, що для кращого і ефективнішого медичного огляду перед армією варто зберігати ставки підліткових лікарів. Вони повинні слідкувати за здоров’ям юнаків з 15-річного віку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Восени до армії хочуть забрати півтисячі волинян
11 вересень, 2012, 13:33