На волинські маршрутки «полюють» ДАІшники

На волинські маршрутки «полюють» ДАІшники
На Волині служба ДАІ перевіряє приватних перевізників, адже цьогоріч вони потрапили майже в сотню автопригод.

Про це йдеться у сюжеті НТН.

Причини різні: незадовільний технічний стан автобусів, недисциплінованість водіїв чи нехтування правилами. Деякі водії заміських маршруток навіть їздять напідпитку.

Порушенням, кажуть у ДАІ, є переповнений салон транспортного засобу. Адже якщо переповнена маршрутка потрапить у ДТП, вціліють одиниці.

«Передбачено законодавством відповідальність за таке порушення. Це стаття 121ч. 2 – перевезення понад встановлену кількість пасажирів, передбачених технічними даними транспортного засобу. Були в нас сьогодні виявлені такі факти, на водіїв накладені стягнення», – зазначив співробітник УДАІ Волинської області Олександр Паламарчук.

Крім того, на Волині трапляються нетверезі водії маршруток. Від початку року дванадцятьох таких зняли з маршрутів.

Контролювати водіїв мусять підприємства.

«Якщо є підозра, що приймав алкоголь, або сьогодні після алкоголю, от апаратик є спеціальний для перевірки. Якщо зашкалює, більше норми, ми не допускаємо. Але у нас таких, я кажу, дуже мало. Одна людина була в цьому році, і він зразу був звільнений», – розповів медпрацівник транспортного підприємства Віталій Покотило.

Ноу-хау від волинських інспекторів – бліц-тестування водіїв на знання правил дорожнього руху. Передусім тих, хто на порушеннях уже спіймався. Кажуть, ще раз – і рекомендуватимуть роботодавцю такого працівника позбутися якнайшвидше.

«Ми звертаємо увагу на ті порушення, які безпосередньо стають причиною у скоєнні ДТП і, в першу чергу, з потерпілими. Це і управління у стані алкогольного сп'яніння, невідповідність вузлів-агрегатів, тобто, технічний стан автобусів, порушення правил обгону, порушення швидкісних режимів, проїзд на заборонені сигнали світлофора», – каже заступник керівника ВДАІ Луцька Віктор Бандура.

Від початку року в області з цих причин зафіксовано понад дев'яносто автопригод.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП, ДАІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось які дороги в Росії!!і в нас не за горами?
http://www.youtube.com/watch?v=RyzrmiRxQwc&feature=player_embedded
Відповісти
Останні новини
На волинські маршрутки «полюють» ДАІшники
30 грудень, 2011, 11:11