Податківці переконали півтори тисячі роботодавців підвищити заробітну плату

Податківці переконали півтори тисячі роботодавців підвищити заробітну плату
На зауваження волинських податківців стосовно недотримання гарантій в оплаті праці зважили 1546 роботодавців – після підвищення заробітної плати своїм найманим працівникам, вони додатково спрямували до бюджету понад 400 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомили у відділі оподаткування фізичних осіб ДПС у Волинській області.

Загалом на розмову до податкових інспекцій Волині та на засідання спеціальних комісій при органах місцевої влади з початку року запросили більше двох тисяч працедавців, котрі ігнорували вимоги чинного законодавства в оплаті праці.

«З керівниками підприємств та фірм, які не оплачують працю своїх працівників відповідно до норм законодавства, ми спілкуємося постійно та завжди переконуємо неухильно дотримуватися трудового і податкового законодавства. Приємно відзначити, що переважна більшість роботодавців дослухаються до аргументів податкової та виправляють ситуацію», - зазначив голова ДПС у Волинській області Володимир Михалчич.

Керівник волинських податківців підкреслив, що податкова служба в межах своїх повноважень інформує органи прокуратури про виявлені факти неналежної оплати праці. Зокрема, з початку року на розгляд прокуратури спрямовано матеріали щодо 2659 працедавців, які виплачують зарплату менше мінімального розміру.

Нагадаємо, що 10 вересня голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив, що нині Волинь в державі знаходиться на 21-й сходинці за рівнем середньої заробітної плати. Вперше область демонструє рівень заробітної плати, вищий за 80% середньоукраїнського показника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Податківці переконали півтори тисячі роботодавців підвищити заробітну плату
12 вересень, 2012, 16:07