У 2012-му на Волині створили 12 прийомних сімей

У 2012-му на Волині створили 12 прийомних сімей
З початку року на Волині стало більше на 12 прийомних сімей.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Заступник губернатора Олександр Курилюк під час наради з питань соціального захисту та дотримання прав дітей наголосив на необхідності щорічного медичного огляду дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Медичне обстеження дітей, що перебувають у прийомних сім’ях, слід забезпечити щонайменше двічі на рік», - поставив завдання Курилюк.

Обговорено також проблемні та перспективні питання організації діяльності фахівців із соціальної роботи. Такі посади запроваджено на виконання соціальних ініціатив Президента з метою наближення соціальних послуг до людей.

На Волині фахівців із соціальної роботи – понад 400, практично при кожній сільській, селищній раді.

Як зазначив Олександр Курилюк, головне завдання новопризначених спеціалістів - повне і предметне виявлення громадян, яким необхідна державна допомога, надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення, раннє виявлення проблемних сімей та вчасна їх підтримка.

«Це – непроста, але дуже важлива робота. Від неї залежить адресність соціальних послуг, найперше сільському населенню, вчасне виявлення і реальна оцінка потреб, постійна різнобічна допомога родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах»,- наголосив Олександр Курилюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, сім’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У 2012-му на Волині створили 12 прийомних сімей
14 вересень, 2012, 09:38