Свою радянську тисячу вже отримали 66 тисяч волинян

Свою радянську тисячу вже отримали 66 тисяч волинян
На сьогодні майже 66 тисяч волинян отримали свою тисячу гривень – компенсацію за втрачені вклади радянських часів.

За інформацією Волинського обласного управління ПАТ «Державний ощадний банк України», за три місяці жителям області виплачено 54 млн 716 тис. 817 грн., повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Окрема статистика щодо так званих грошей «на поховання». Так нині люди називають переоформлені родичами рахунки померлих вкладників Ощадбанку СССР як спадщину. Такий механізм чітко виписаний у Постанові Кабінету Міністрів України № 346 від 23 квітня 2012 року, яка передбачає часткове відшкодування – по 500 грн. отримують спадкоємці, чиї рідні померли з 2005-го по 2012-й рік. До обласного управління Ощадбанку саме на відшкодування такого виду компенсації надійшло 8 млн 870 тис. 357 грн. Із них людям «на руки» видали 6 млн 463 тис. 105 грн.

Окрім того, повідомили у Волинському обласному управлінні ПАТ «Державний ощадний банк України», з 24 вересня картки з нульовим залишком видаватимуть тим, хто отримав свою тисячу ще у 2008-му. Робитимуть це на перспективу, аби згодом без проблем і зайвої метушні можна було отримати наступний транш виплат компенсації.

Нагадаємо, що з 1 вересня стартував другий етап актуалізації вкладників колишнього Ощадбанку СССР. У червні-серпні компенсацію виплачували тим, кому вдалося актуалізуватися ще у 2008-му, нині ж – тим, хто не встиг оформити всі необхідні документи.

Щоправда, механізм модернізували. Для максимальної зручності клієнтів колишнього Ощадбанку, дані про яких внесено до реєстру вкладників заощаджень громадян та які ще не пройшли цей процес, Ощадбанк запустив у дію новий сервіс - IVR-актуалізація.

Як повідомляють в Ощадбанку, для отримання дати і часу проведення актуалізації за допомогою сервісу IVR, вкладникам потрібно зателефонувати за номером 0-800-212-000 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів по Україні) або (044)364-21-21 (відповідно до тарифів «Укртелекому»), обрати меню «Автовідповідач» та, прослухавши повідомлення, ввести інформацію про свою дату народження та цифрове значення номера паспорта. Лінія працює цілодобово.

Ті волиняни, які зареєструються з 1 вересня, як і ті, хто вже скористався можливістю компенсувати втрачені радянські депозити, отримають так звану національну картку. Нею можна скористатися, аби зняти кошти у найближчому банкоматі, або ж – у торговій чи аптечній мережі. Пропонують банкіри й лишити тисячу на депозиті, аби згодом отримати відсотки. Вибір робити людям, наголошують в ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Если 66 тысяч волынян получили по тысяче, то получается сумма в 66 миллионов гривен. В статье указана другая цифра 8 млн 870 тыс. 357 грн. Где ошибка?
Відповісти
А, якби ж то РАДЯНСЬКУ тисячу отримали, коли зарплата була 120 ре...)
Відповісти
Останні новини
Свою радянську тисячу вже отримали 66 тисяч волинян
14 вересень, 2012, 10:22