По Луцьку ходила «чортівня» з картинами. ФОТО

По Луцьку ходила «чортівня» з картинами. ФОТО
У Луцьку відбулася мистецька акція, під час якої люди в масках і чорних плащах носили вулицями картини, а перехожі дивувалися і боялися.

Акція мистецтва в русі «Doнести» відбулася 16 вересня.

Авторами акції є художники, які називають себе Небо Міріам та Сергій Нескажу. Учасники дійства одягнули чорні плащі, маски на обличчя та пронесли картини Небо Міріам по вулиці Лесі Українки, проспекту Волі і вернулися до Театрального майдану.

Таку форму експозиції автори вибрали, бо переконані в абсолютному безсиллі та недієвості традиційної презентації своєї творчості. Вони вважають, що тільки безперервний рух і вдосконалення зроблять життя цікавим.

Перехожі зазвичай з усмішкою реагували на акцію і виймали мобільні телефони, щоб зробити фотографії.

За словами учасниці ходи Юлії Дерев'янчук, одна жінка сказала, що «такої чортівні в Луцьку ще не було».

А продавець квітів Анатолій навіть перехрестився, коли повз нього проносили картини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мистецтво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сама iдея донести мистецтво до людей прекрана. Люди не мають часу та не здогадуються ,який прекрасний свiт iснуе в мистецьких колах та галереях. Не подобаються твори худижницi Небо Мiрiам, бо то е самий плагiат за мотивами Далi, да Винчи,Мунка та iнших вiдомих художникiв. А може так було задумано?
Відповісти
такий був задум.якщо ви помітили картини не просто змальовані (хоча змалювати картини світового масштабу це вже не беку з носа витягнути), а у кожній зних змінена або додана була певна деталь. Вона, власне, робила класичні роботи ближчими до сучасності тому, що саме деталі були добре знайомими нам сьогодні.
Відповісти
Гануся, якщо тобі не подобаються твори Міріам - то це твоя справа. Чому треба вказувати що щось плагіат, щось не подобається, щось криве, щось пряме і т.д. Чому ти плагіатиш інших тролів прискіплюючись до чогось, що тобі особисто не подбається, мета акції - це не обговорення творів Міріам, а поширення мистецтва в маси.
Відповісти
Міріам обсуждать, а тем более критиковать, ниЗЗя.
Вавилло де Мазилло.
Відповісти
Безглузда акція і її незрозуміла мета,яка скоріше нагадує піар-шоу!Це ще один Хеловін в місті,після подібного стартувавшого проекту "Танцюй з нами"!Мистецтво повинне по своїй суті нести-духовне збагачення суспільству і звичайно не в такій спосіб!Бо чортівня і духовність-це противоположні суті!!!
Відповісти
цікаво ж яким шляхом наше суспільство може збагатитися, коли такі як ти кажуть що це все безглуздо. про стандартін шляхи збагаченння в наших реаліях варто забути
Відповісти
Випадково стала свідком пішої ходи-цієї чортівні.Вразило те,що перед цим ,по тому ж маршруту відбулася церковна піша хода з приходжанами,де несли ікону Холмскої Божої Матері.
На мою думку організаторам цієї мистецької акції,не варто було представляти мистецькі твори в такий збоченний спосіб!
Відповісти
Чому іконники мають право робити ходу й диктувати стандарти, а інші люди робити щось на свій лад - ні? Чортівнею таке можуть назвати лише обмежені люди. Знаєте чому, вони диктують стандарти і їх позицію визнають правильною? З ними сперечатися - марнувати свій час.
Відповісти
Це жахливо. Такі акції деморалізують суспільство і відвертають людей від християнських цінностей. Несуни, покайтесь.
Відповісти
ахаха це мені найбільше сподобалось.)
Відповісти
А мені сама ідея здається цікавою, а як для Луцька - взагалі креатив
Відповісти
"а як для Луцька" цим словосполученням Ви принижуєте лучан.
Відповісти
Що хотіти, якщо у Луцьку лише кілька тверезих кафе? Ці люди не готові побачити епатаж.
Відповісти
Приколисты. Забавно.
Відповісти
Ван Гога не носять! Без смаку. Це не мистецтво!
Відповісти
чувааааааааак, ти тупиш!
Відповісти
Як художник маю всього 2 зауваження: без смаку та нав'язливо. На виставках Небо Міріам була лише раз, але поки що там мертво. Надто художниця хоче слави та визнання, а головне – отримувати задоволення від процесу. Читала вище, що плагіат відомих художників уже не плагіат. Квадрат Малевича теж геніальна річ, але мій чотирирічний син її копіює за 7 хв. Тому плагіату – ні! А щодо другого зауваження, то не можна змушувати любити чи розуміти мистецтво, кожен робить власний вибір.
Відповісти
Гануся, якщо тобі не подобаються твори Міріам - то це твоя справа. Чому треба вказувати що щось плагіат, щось не подобається, щось криве, щось пряме і т.д. Чому ти плагіатиш інших тролів прискіплюючись до чогось, що тобі особисто не подбається, мета акції - це не обговорення творів Міріам, а поширення мистецтва в маси.
Відповісти
Dear Mr. Freeman. Стосовно поширення мистецтва в маси я теж дала свою оцiнку. Але ж мистецтва! Браво,Аню. Ван Гога не носять. А галереi, музеi , Лувр та Ермiтаж, Прадо та д,Орсе будуть поширювати мистецтво вiчно . Чому треба вказувати, що щось плагiат? Тому , що це теж мистецька iнформацiя. Багато людей i не чули про Далi, то чому мають думати, що Мiрiам такакреативна. Створи ще щось свое , не шукайте дешевоi слави, молодi митцi Луцька
Відповісти
а ти створиш щось своє? може як створиш, то мені теж покритикувати тебе в плагіаті? я впевнений що знайду якісь моменти...
Відповісти
А я вже створила. I не одне ....
Відповісти
ай молодець пишаюся тобою Ганусе)то покажи нам, покритикуємо)
Відповісти
скинь силку.
Відповісти
http://www.youtube.com/user/AntiUkr58/videos
Відповісти
гануська, не паря так. спочатку подивись усі роботи міріам. може відкриєш щось нове для себе.
адже ван гога, далі, сезана спочатку також не любили, але пройшло 100 років і ціх сміливих людей які, так само як міріам, піарили своє мистецтво почали поважати та називати геніями.
почитай краще історію мистецтва, буде більше користі ніж від цих спамів
Відповісти
То таки правда.
1. Створи своє, а потім - носи!!!
2. Самі маски (асоціація з фільмом Vendetta-тобто помста) і чорні плащі несуть негативний підтекст. Тому ти вже дивишся не на мистецтво... а на дешеві неоригінальні маски...
3. Чекала чогось більшого...
4. З іншого боку ви свого добилися. Про вас говорять. Але чи це було головною метою? Хотілося як краще, а вийшло те, що маємо...
Відповісти
Проблема лиш в тому, що мистецтво оцінили ті декілька людей, які відгукнулися. Інші ж, яких більшість, реагують лише на спосіб подачі. Одні годинами можуть отримувати задоволення від розглядання витворів мистецтва, а в інших ця частина кори головного мозку не розвинулась, зате вони знаходять щось прекрасне в музиці, релігії, спорті, політиці, шахах... Люди настільки різні і наші відмінності - це прекрасно.
Відповісти
при чому тут чортівня,це маски Гая Фокса.Не можу зрозуміти як з акцією повязане те що вона символізує (маска).З таким успіхом можна було вдягнути котиків та білочок.
Відповісти
Ця маска - символ протесту, активно застосовувалсь проти саєнтологів, например. Хода з картинами це свого роду протест проти людської затурканості.
Відповісти
Взагалі то символ протесту проти режиму,системи.Тому я так і міркую що в даному випадку ідея символу "натягнута на банку". Хоча це моя субєктивна думка.
Відповісти
выпендреж
Відповісти
а мені дуже навіть сподобалось)
організатори молодці, дійсно постарались
погодьтесь, зацікавлених дійсно було багато, навіть самих звичайнісіньких прохожих. Це вже краще, ніж нічого)Хай не всі розуміли, хай дивувались
але естетичне задоволення, думаю, все ж отримали всі
Відповісти
Це парад обкурених готів!!!
Відповісти
Вся ця представлена низькопробна мазанина не варта жодних дискусій!
Відповісти
голевне що це звернуло нашу увагу)
і як говорив всіма (тут) поважний Далі " головне щоб про мене говорили, навіть якщо добре"
Відповісти
І смішно і грішно. Основна ідея полягала у тому щоб зламати ( надрамати, гризнути, поцарапати, зачепити або штовхнути) "систему" картиних галерей. Реакція людей доволі передбачувана, така ж була у 19тому ст. при появі кіноматографа, у 20тому при появі інтернету, або ж у 15тому при появі алхімії.
Щось нове, незвичайне, таке що ламає стереотип людського бачення завжди буде лякати людей.
Як це вилічити? Є 2 методи. Перший це вбивати у голови ідеї ( Привіт Сталіну від Мене), друга ж просто час від часу показувати людям іншу сторону нашого суспільства.
Я, як людина яка впринцепі знається на неформатній частині міста і яка живе на "красному" , можу констатувати той факт, що люди просто не сприймають новинок. До всього нового потрібно привикнути, а навіщо привикати якщо можна використовувати туж стару зубну щітку, яка вже майже лиса, але зате не тре зуби так як нова.
Загалом дорогі Лучани, дуже дякую тим хто нас підтримав. Навіть декілька позитивних коментарів мотивують до нових ідей, думок та просто надають натхнення.
Стоовно тролів - для вас взагалі в інтернеті створено сила-силенна сайті на яких можна тролити один одного. А пускати слюні негативу у сторони людей, ЯКИХ НАВІТЬ НЕ ЗНАЄШ, це як мінімум огидно.
Відповісти
Алхімія – теж брєд.
Spain Bot, чому ви зовсім не сприймаєте критики? Те, що ваша ідея не до душі людям не означає, що вони черстві консерватори. Ви хочете свободи і одночасно затикаєте рота тим, хто каже щось, чого вам чути не хочеться. Подвійні стандарти – це не сучасно, рівно як користатися середньовічними образами. (прочитайте Айн Ренд "Джерело" на цю тематику)
Відповісти
згоден з вами, щодо сприйняття критики. доречна критика потрібна, але ж була і не доречна. вона , власне, вносить лише деструктив і ніякої користі. але вітаємо всіх навіть з такою неблагородною ідеєю полити лайном у мережі ближнього свого .бо краще все таки зробити це тут і на цьому все закінчиться. аніж стрибати з вікна через невдоволення власним життям.бо ж непотрібний осуд певне не від хорошого життя? (останнє не адресується Тані, а лише неадекватним троллерам, яких і тут можна було зустріти)
Відповісти
Залиште дітвору в спокої. Хай самовиражаються.
Відповісти
дуже бідово, хоч я і не "художнік"
Відповісти
Було ефектно! А до чого тут церковна хода? Тільки зациклені люди можуть порівнювати релігію і мистецтво - це ж зовсім різні сфери діялності! Я вважаю досить сильно було організувати такий перформанс, щоб спонукати людей думати, писати , говорити, пліткувати, коротше стимулювати мозкову діяльність інших - це ж круто!
Відповісти
ізиді дємон, віруючі люди не повидумати.
Відповісти
если бы не такого рода акции , то в Луцке наверное вообще ничего не происходило бы ...
Відповісти
Останні новини
По Луцьку ходила «чортівня» з картинами. ФОТО
17 вересень, 2012, 11:48