В Луцьку продаватимуть питну воду по 40 копійок за літр?

В Луцьку продаватимуть питну воду по 40 копійок за літр?
В Україні реалізовують проект «Якісна вода»: на вулицях міст, в тому числі і Луцька, будуть встановлені пункти продажу очищеної питної води.

Перші такі водомати повинні з’явитися до середини жовтня Одесі, де воду продаватимуть за ціною 40 копійок за літр.

Ще наприкінці червня в Києві презентували національний проект «Якісна вода». Проект охопить 15 міст України і полягатиме в продажу питної води зі спеціальних водоматів поблизу будинків.
Вода братиметься з артезіанських свердловин і довозитиметься до пунктів продажу спецмашинами.

Створення мережі пунктів очистки води передбачається у 15 містах: Алчевську, Дніпропетровську, Харкові, Херсоні, Києві, Луганську, Луцьку, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Рівному, Тернополі, Вінниці, Запоріжжі, Житомирі, повідомляла раніше Українська правда.

Загальний обсяг інвестицій, необхідних для впровадження проекту становить 3 мільярди гривень. Частка витрат за рахунок державного бюджету – до 35%.

Термін розгортання мережі з пунктами, де можна придбати чисту воду – 5-6 років. Загальна кількість об’єктів в мережі – 23000 штук.

За словами керівника національних проектів Владислава Каськіва, через зміни в кліматі, споживання українцем питної води щодня складає 2,5-4 літри, що на рік виллється десь у 1300 літрів. Водночас ремонтувати нинішню систему водогонів занадто дорого для держави.

17 вересня стало відомо, що перші в Україні водомати з’являться в Одесі до 15 жовтня. Як пише газета Сегодня, керівник програми Олександр Цибров і перший віце-мер Одеси Микола Ільченко вже домовилися про встановлення на вулицях перших 10 «водоматів».

«Точні місця установки апаратів з водою визначить спеціальна комісія», - пояснила співробітниця прес-служби одеської мерії Наталя Мальцева.

Всього планується встановити в Одесі 250 автоматів на 116 млн грн. Орієнтовна вартість очищеної води - 40 коп./літр.

Цікаво, що середня ціна «водомата» у провідних компаній становить близько 30 тисяч гривень.

До слова, одеська мерія готує і паралельний проект «Чиста вода», фінансований з міської казни. За цим проектом, у всіх міських дитячих садках, школах і лікарнях протягом 2013-2018 років з'являться безкоштовні автомати з чистою водою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша задумка.
Відповісти
Задумка может и хорошая, но "Меня терзают смутные сомнения"(с). Там, где речь идет о 3 млрд гривен, там и сотни миллионов уворуют из бюджета. А как это будет реализовано на местах? Где именно они будут стоять? Не представляю, чтобы бабушка несла себе домой дешевую чистую воды в 5 литровом бутле пешком на 5 этаж.
Відповісти
Останні новини
В Луцьку продаватимуть питну воду по 40 копійок за літр?
18 вересень, 2012, 10:03