Спортшкола у Луцьку відкрилася після ремонту. ФОТО

Спортшкола у Луцьку відкрилася після ремонту. ФОТО
У Луцьку відкрили відремонтований зал Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, де невдовзі пройде молодіжний Чемпіонат Європи з волейболу.

Оновлену залу відкрили 17 вересня.

Школа має відремонтований дах, нове вентиляційне обладнання, трибуни, фасад, легкоатлетичні доріжки.

Загалом на ремонтні роботи протягом двох останніх років витратили майже 4 мільйони гривень з обласного та державного бюджетів.

Майстер спорту з акробатики Вікторія Пилипчук каже, що гарні умови тренування відіграють велику роль для успіху спортсменів. Тому покращені умови тренування стимулюватимуть вихованців школи до більших перемог.

Директор ОДЮСШ та головний тренер ВК «Континіум-Волинь-Університет» Богуслав Галицький зазначив, що ремонт школи відбувався поступово: з 1993 року кожного літа. Спочатку замінили гнилу підлогу, потім поставили вікна.

Останнє масштабне оновлення відбулося у 2012 році – замінили дах і фасад. Зовнішні стіни приміщення, за словами Галицького, капітально не ремонтувалися з 1969 року.

«Я вже тут як прораб. Знаю як цвяхи бити, як фарбувати. До мене будівельники підходять, радяться як стільці ставити. Їздиш по світу і дивишся і можеш щось підказати», - каже тренер.

У школі залишилося зробити якісне освітлення, озвучування, пофарбувати підлогу, купити у акробатичний зал килим і легкоатлетичний манеж.

«Умови відповідають молодіжному європейському волейболу. Дорослому – ні. Дорослий волейбол потребує місткість зали у півтори тисячі глядачів, аби лінії волейбольної площадки були 10 метрів. А у нас лише 6 метрів», - каже Галицький.

Зважаючи на те, що зал придатний для гри молодіжних команди, то з 2 по 8 січня 2013 року у Луцьку буде молодіжний чемпіонат з Європи, де будуть приймати участь команди з шести країн Європи.

Відкриття оновленої школи завершилося товариським матчем між головною та дублюючою командами «Континіум-Волинь-Університет» з Луцька та Ковеля, які представлятимуть область на змаганнях супер та вищої ліги. Окрім цього під час відкриття гостей розважали показовими виступами акробатів та танцюристів з Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

На відкриті були присутні луцький міський голова Микола Романюк та ковельський міський голова Олег Кіндер, голова облдержадміністрації Борис Клімчук зі своїм заступником Віталієм Карпюком, голова облради Володимир Войтович, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович - підприємства, яке виконувало роботи.

Борис Клімчук
Борис Клімчук
Олег Кіндер та Володимир Войтович
Олег Кіндер та Володимир Войтович
Богуслав Галицький
Богуслав Галицький
Вікторія Пилипчук
Вікторія Пилипчук

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Агов,писаки! Помилок купа. У пешому речені. Потім - не ВК «Континіум-Волинь-Університет»,а БК - баскетбольний клуб.
Відповісти
Йой, хіба на фото не волейбол грають?
Відповісти
Агов, писака! Помилок купа. Після коми відсутній пробіл. У пеРшому реченНі.
Відповісти