Андрій Шевченко хоче, щоб збірна грала в три захисники

Андрій Шевченко хоче, щоб збірна грала в три захисники
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від роботи на новій посаді.

Відповіді надрукувала tribuna.com.

"Відразу після завершення кар'єри мені запропонували очолити збірну, але для мене тоді було дуже важко. Після довгої кар'єри футболіста хотілося побути з сім'єю, не хотілося повертатися знову в футбол. Дуже важливо заспокоїтися, адже кожному футболістові, який стає тренером, важко вбити в собі гравця.", - розповів Андрій про рішення стати тренером.

Також Андрій Шевченко назвав головну проблему збірної - ніколи не було єдиної структури.

"Якщо змінюється тренер - змінюється структура і все інше. Відповідно, коли футболіст вже приходить в національну збірну, йому важко. І тренеру важко зібрати команду. Було б простіше поміняти цю вертикаль - щоб гравці, приходячи в основну команду, вже знали головні її принципи, як повинна грати збірна.
Я беру на себе певні ризики. ФФУ дала мені можливість попрацювати за контрактом 2 + 2. Перед нами стоїть завдання потрапити на чемпіонат світу і спробувати створити невелику вертикаль. Хоча за такий короткий період це важко зробити. Зараз наше завдання створити гру і повернути уболівальників", - сказав Шевченко.

Андрій вважає, що має великий досвід гравця, але недостатній тренерський. Тому і запросив в свою команду хороших фахівців.

Мауро Тассотті - якісний захисник, він буде більше націлений на роботу з обороною. Андреа Малдера - людина, яка аналізує, веде статистику. Рауль має величезний досвід роботи в українському футболі, його знання УПЛ дуже сильно допоможуть.

"Перехід збірної на гру в три захисники? Збірна України так ніколи в своїй історії не грала. Щоб перейти на таку гру, потрібно мати дуже хороші фланги - фланги, які можуть і добре захищатися, і атакувати. Це зробити дуже важко, якщо до цього практично жодна команда у нас так не грала", - вважає головний тренер збірної.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще в два вороторя
Відповісти
Останні новини
Андрій Шевченко хоче, щоб збірна грала в три захисники
15 серпень, 2016, 11:45