Жінку збили біля переходу. ФОТО

Жінку збили біля переходу. ФОТО
19 вересня, у Луцьку, близько 16.30, під час ДТП біля пішоходного переходу, збили жінку.

Аварія трапилася на проспекті Молоді.

Водій «Тойоти», як повідомляють очевидці, їхав на великій швидкості, і не пригальмувавши перед переходом, збив жінку орієнтовно сорока років.

За словами свідків події, жінка саме переходила дорогу перед переходом, коли її збила машина. В результаті удару постраждала пролетіла близько трьох метрів, а тоді впала на спину.

«Почула зіткнення, одразу ж прибігла. Жінка пролетіла значну відстань, майже три метри, а шофер тільки вийшов, нагнувся, подивився, і став собі осторонь», - розповідає одна з очевидців ДТП. Швидка допомога приїхала через п’ять хвилин після виклику, після цього прибули працівники ДАІ, які з’ясовуватимуть обставини трагедії.

Зі значними травмами карета швидкої допомоги відвезла жінку до лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю цей перехід, сама боюся там з дитиною на дит майданчик ходити. Чомусь водії це місце не сприймають як пішохідну зону, ганяють постійно.
Шкода жінку.
Відповісти
Звичайно, що шкода жінку, нехай видужує пошвидше! По-перше "Пішохідна зона" і "Пішохідний перехід" різні речі, По-друге при швидкості в 60 км/год - за одну секунду проїжає 16м., от і відреагуй коли вони (пішоходи) вискакують коли ім заманеться. І основне, чого не знають пішоходи з ПДР :
4. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ПІШОХОДІВ
4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності - на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.
4.8. Якщо в ЗОНІ ВИДИМОСТІ немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як ПІШОХІД УПЕВНИТЬСЯ у відсутності небезпеки.
4.14. Пішоходам забороняється:
а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
Відповісти
Подія, звичайно, не приємна. Але не потрібно винуватити водія і говорити про перехід. Прочитайте коментар свідків: "За словами свідків події, жінка саме переходила дорогу перед переходом, коли її збила машина. В результаті удару постраждала пролетіла близько трьох метрів, а тоді впала на спину." У нас пішоходи не володіють елементарними знаннями ПДР, бігають як за бажають, але найбільше прикро, що старші подають приклад меншим і в майбутньому ось так і виходить. Цілком природно, що водій не зреагував, правда, повний ігнор пішохода не робить йому честі
Відповісти
2.3. Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний:
б) бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
2.10. У разі причетності до дорожньо-транспортної пригоди водій зобов'язаний:
г) вжити можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги, а якщо це неможливо, звернутися за допомогою до присутніх і відправити потерпілих до лікувального закладу;

18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
"Цілком природно, що водій не зреагував" - это, простите, БРЕД!!! а что если не женщину сбили, а Вашего ребенка? и это тоже: "Цілком природно, що водій не зреагував" ???
Відповісти
Я була свідком цієї жахливої аварії. Винуватець ДТП зовсім не проявив ніякої людяності.Він стояв собі осторонь навіть не поцікавився чи вона жива чи дихає.Він зобов?язаний був зменшити швидкість перед пішоходним переходом. Там ж діти повертаються зі школи додому. а мами забирають своїх малюків із дитсадків.Куди той джип так летів я не знаю.але факт залишається фактом.
Відповісти
Ну як так можна? Перехід за 5-6м ,невже нема розуму туди дійти? Чому у нас люди як курки? На переході якби збив то точно вина авто,а так тепер доказуй
Відповісти
Її збили не на переході,вона туди долетіла
Відповісти
Так що все таки збив він її не на переході а перед, а дивлячись яка машина 100% вона буде винуватцем даного дтп!
Відповісти
В переважній більшості в таких випадках винні саме пішоходи. Невже важко заради свого життя й здоров'я самому дотримуватись правил дорожнього руху: переходити дорогу НА пішоходному переході, а не поряд; йти чітко на іншу сторону дороги, а не вздовж дороги, по діагоналі; і найголовніше - дорогі пішоходи, та ж дивіться ви на ліву сторону перш ніж ставати на дорогу, а зупинятитись потрібно посередині дороги (там, зазвичай, біла лінія намальована), щоб пропустити машини справа, а не на проїзжій смузі лівих машин (таке враження, що наші пішоходи вважають, що машини їздять від них тільки справа). І перед правом йти, їхати завжди потрібно використовувати своє основне право - жити.
Відповісти
А посмотрите на фото, у машины даже тормозного пути нет!!!
Відповісти
Машина з абс,тормозний шлях не побачиш
Відповісти
спеціальні лежачі поліцейські вирішують проблему малими затратами, замість непотрібного сонячного годинника краще б поробили на 50 тис.дол. таких обмежувачів, це врятувало би не одне життя та здоров'я.
Відповісти
Ти оце напевно написав не читаючи! до чого лежачі поліцейські якщо вона до переходу не дійшла! Банальне ігнорування ПДР з боку пішохода! Як рішення потрібно підняти штрафи за перехід в не відведеному місці до 350 грн, і тоді більшість стануть ходити по переходам, а не за 6 чи 10м від них! А годинник це для естетики, але тобі напевно цього не зрозуміти!
Відповісти
паша, ти му.д.ак
Забори постав по 3 м висотою вздовж доріг, щоб не перескакували.
Людина діло каже, а годинник той дійсно, як чиряк на дупі, може і гарний, але те що не потрібний, та ще й у тому місці, де сонця нема, це правда.
Відповісти
ти ще забор 3 метри висотою постав, щоб не перескакували, естет недороблений.
Людина діло каже, а тобі годинник в тіні краще за обмежувач на аварійно-небезпечних ділянках. Он на шопена зробили, то діти хоч до ПУМу можуть нормально перейти, біля парку - поїдь і подивись, яка реальна користь, вже не кажу про 4 школу, коли там останній раз на пішохода наїзд був? Тяжко згадати? А до встановленя того поліцая що кожних 2-3 місяці.
Відповісти
Видимо организм некоторых людей здесь отторг мозг еще на ранней стадии существования. В городе есть скоростные ограничения за всех и не важно Крузер у тебя или москвич. Несмотря на то что я вожу очень дорогое авто всегда снижаю скорость перед переходом и не позволил бы себе в такой ситуации проявлять безразличие к пострадавшей. Посмотрел бы я на вас как бы вы заговорили будь на месте пострадавшей ваша мать или жена. Нашли кого защищать. Человек в здравом уме не будет гнать под 100 км в черте города да и внимательный водитель всегда заметит пешехода готовящегося к переходу дороги.
Відповісти
Ну не можна робити сенсацію в заголовку, а потім її першим же реченням спростовувати. "Збив жінку прямо на переході", а згодом - "переходила перед переходом". Нехай видужує постраждала, а журналістам - зауваження.
Відповісти
Ну на фото видно, що на переході вона опинилась вже не своїм пішком. Від машини до переходу метрів зо п"ять напевно. Лінь дійти до переходу, і вибігання з кущів на дорогу - от і наслідок.
Відповісти
очень правильно сказано , научились бы наши политики "сорить" деньгами в правильно направлении ...
Відповісти
Нарушили оба, и водитель и пешеход. Только пешеход будет долго лечиться, а водитель отмажется. Про беспечность пешеходов и лихачество водителей много копий сломано на форумах и комментариях, только все без толку. Это все результаты нашего бескультурья.
Відповісти
Хочу прокоментувати дану статтю. Так як я була очевидцем цієї аварії і бачила від початку до кінця. Їхавши у маршрутному таксі під номером 2, всі звернули увагу на пару, яка стояла на зупинці. Вони мило попрощалися поцілунком, та жінка провела чоловіка у маршрутку. Потім вона попрямувала переходити дорогу перед маршрутним таксі, що по правилам дорожнього руху взагалі заборонено. Вона почала переходити дорогу не на пішоходному переході, як вище сказано, а перед машрутним таксі, навіть не виглянувши і не подивившись чи не має там машин. Вона не просто переходила - вона різко побігла. По - друге водій Тойоти не їхав швидко, адже йому на зустріч їхала машина, він виходить її пропустив і просто обганяв маршрутку, яка стояла на зупинці. Водій Тойоти фізично не міг побачити жінку, яка просто вискочила йому під колеса машини. Дійсно жінка пролетіла до пішоходного переходу. Водій вибіг із машини, він сам очевидно перебував у стані шоку. А чому він мав до неї підходити? Він став осторонь, не знаючи що йому робити. Я особисто викликала швидку і вона приїхала не за 5 хвилин, а за хвилин 8-10 точно, бо я телефонувала у службу швидкої допомоги особисто два рази. Міліція приїхала на 10 хвилин пізніше. Водій Тойоти стояв осторонь тільки тому, що людина не вміє надавати першої медичної допомоги. Його не варто засуджувати, бо якщо пішоходи не вміють переходити дорогу, то що робити. По - перше перехід був не далеко, по - друге, вона могла зачекати буквально 10 секунд, доки відїде маршрутне таксі, а по - третє, нас ще в школі вчили, що транспортні засоби потрібно обходити ззаду. Я давала свідчення про це ДТП, так як сама водій, і це не перша ситуація, коли я спостерігаю, як пішоходи переходять дорогу. Варто зазначити, що чоловік, з яким стояла жінка, який сів у маршрутне таксі був у нетверезому стані, так як він сів перді мною, він нього було чути алкоголем. Тому, потрібно ще розібратися, хто винен. Мені шкода обох людей, тому що у цьому ДТП вони обоє постраждалі.
Відповісти
На 100% Ви праві!
Відповісти
сподіваюсь суд змусить цю курку відшкодувати моральні та матеріальні збитки водію.
Відповісти
Она и так наказана. Хватит с нее. Не думаю, что водитель будет что-то требовать.
Відповісти
Ще взнав деякі подробиці - жінка вийшла на дорогу перед припаркованим автомобілем. А те що тут пишуть про 90км/ч - це повний абсурд. Якби на такій швидкості її збили то вона б в лікарню не потрапила.
Давайте вчитись переходити в визначених місцях і особливо вчити цьому діток.
Відповісти
У наших людей в більшості своїй відсутні знання правил дорожнього руху. Певна частина водіїв поводиться на міських дорогах, як на польових, бо не вивчала правил дорожнього руху купуючи права. А більшість пішоходів взагалі ніколи не тримали в руках Правил дорожнього руху. І всі їхні знання - це коментарі на кшталт "пішохід має перевагу". Не раз доводилося спостерігати за ситуацією на пішохідному переході із світлофором: окремі пішоходи розпочинали переходити дорогу орієнтуючись на сигнал світлофора для водіїв і не звертаючи уваги на сигнал світлофора саме для пішоходів.
Відповісти
ага, чого вартий тільки тамтам.
Відповісти
"...окремі пішоходи розпочинали переходити дорогу орієнтуючись на сигнал світлофора для водіїв і не звертаючи уваги на сигнал світлофора саме для пішоходів. " - Кожний день по 2-3 рази таку ж ситуацію спостерігаю біля 5 школи (там поставили світлофори для авто з різним часом в протилежні сторони, я думаю , щоб для маневру було трохи часу), а пішохідний зелений - вмикається "як книжка пише". АЛЕ НАШІ ПІШОХОДИ ЦЬОГО НЕ РОЗУМІЮТЬ. (дня чуть маму з маленькою дитиною не збили, вона кинулась переходити ще на жовтий-автомобільний). ХОЧЕТЬСЯ ПОПРОСИТИ ПІШОХОДІВ, ЩОБ БУЛИ УВАЖНІШИМИ, І ЯКЩО НЕ ШКОДУЮТЬ СВОЄ ЖИТТЯ - ТО ПОДУМАЛИ Б ПРО ШОФЕРІВ!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А ще можна переходити помаленько,не дивлячись по сторонах та при цьому дуже уважно говорити по телефону.....
Відповісти
Вот ваши комы читаю...А ведь неважно кто виноват...Она моя бывшая жена,ещё любимая,и наш сыночек чуть не остался без мамы.Лена как раз за ним в садик ишла.Слава Богу,обошлось
Відповісти