Під час джазового фестивалю зібрали гроші на лікування відомому волинському музиканту

Під час джазового фестивалю зібрали гроші на лікування відомому волинському музиканту
Ось і відгримів неймовірно атмосферний ІХ Міжнародний благодійний джазовий фестиваль «Art Jazz Cooperation 2016».

Упродовж 26-27 серпня Луцький замок приймав у своїх стінах гостей з України та різних куточків світу. Дарували хороший настрій дует «Дайте спокій» та їх друзі, Сергій Шишкін та Василь Карапулько, Evgeniy Pugachov Trio ft.Frank Parker, гурт «Резус блюз», колективи «Ukrainian Harp Union», «The Cuban Latin Jazz», «Fusion Friends» та «Son De Cuba», учасники якого є лауреатами Греммі.

Захід був направлений на підняття духу та плекання культурних цінностей серед лучан та гостей міста, а також спрямований на збір коштів на лікування відомому волинському музиканту Сергію Ленартовичу.

Так, при вході до Луцького замку стояла скринька, у яку кожен міг кинути ту суму, яку бажав, хоч організатори й зазначали, що мінімальний внесок 20 гривень. Крім того, під час двох джазових вечорів волинський журналіст, волонтер Мирослав Ватащук збирав гроші ще в одну маленьку скриньку. Тож за час проведення фестивалю у велику скриньку при вході відвідувачі кинули 39387,20 грн та 50 євро. Мирослав Ватащук зібрав 2654 грн та 20 доларів.

Варто зауважити, що все ж відвідувачі фесту жертвували, на жаль, лише мінімально озвучену суму - 20 гривень, про що свідчать не лише слова організаторів, а й найбільша кількість таких банкнот. Можливо, люди звикли платити, скільки озвучено, не зважаючи на рівень фестивалю та його смислове наповнення, і немає різниці - 20 це чи 200 гривень? Чи висока культура, до якої можна віднести і джаз як інтелектуальну музику, не потрібна людям і стоїть десь на десятому місці після решти потреб?

Адже загальне зубожіння населення, складається враження, не вплинуло на необхідність послухати попсових зірок, які навідуються до Луцька, дорого поїсти та себе показати деінде тощо. Ці питання залишаються філофськими…

Та все ж саме завдяки небайдужим лучанам, любителям джазу, вдалося загалом зібрати 42041, 32 грн, 50 євро та 20 доларів. Ці кошти вже 28 серпня були передані безпосередньо Сергію Ленартовичу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під час джазового фестивалю зібрали гроші на лікування відомому волинському музиканту
29 серпень, 2016, 18:09