На Волині бабуся відібрала у власного онука хату

На Волині бабуся відібрала у власного онука хату
У Горохівському районі бабуся разом з сільським головою підробила документи та продала хату і землю, на які по праву претендував її неповнолітній онук.

Про це 21 вересня повідомила прес-служба прокуратури області.

В одному з сіл 2010 року задля вирішення своїх матеріальних проблем бабуся вирішила продати хату й земельну ділянку онука. З цією метою вона вмовила сільського голову, аби той підробив документи.

Батько хлопця помер ще у 2001 році, а маму позбавили батьківських прав. Опікуном над онуком стала бабуся, яка проживає в сусідньому селі. Проте через сім років жінку звільненили від опікунства, оскільки хлопець перебував у інтернатному закладі на повному державному утриманні.

Проте бабуся вирішила «забути», що вже не є опікуном дитини. Відтак підмовила сільського голову, і той видав жінці неправдиву довідку про те, що вона є опікуном неповнолітнього і проживає разом із ним. Потенційного покупця майна сільський голова запевнив, що усе відбувається законно.

Посадовець також засвідчив підписом та печаткою сільради розписку про отримання продавцем грошей. А покупцю видав завідомо неправдивий витяг із рішення сільської ради про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що засвідчують право на земельну ділянку.

На підставі підробленого рішення покупець виготовив технічну документацію із землеустрою. Сільський же голова вніс до господарської книги сільської ради завідомо неправдиві відомості про те, що новий власник тепер є головою домогосподарства.

Незаконними діями сільського голови та родички неповнолітнього його позбавлено права на житло та земельну ділянку й спричинено майнову шкоду на суму понад 45 тисяч гривень, кажуть у прокуратурі.

Завдяки вжитим прокуратурою району заходам права дитини наразі повністю поновили, а хату та земельну ділянка повернули законному власнику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть онук збирався голосувати за... БЮТ! :)))
Відповісти
Бо онук сказав, що як виросте, то стане регіоналом...
Відповісти
Останні новини
Свіжий ляп Януковича. ВІДЕО
21 вересень, 2012, 15:07
На Волині бабуся відібрала у власного онука хату
21 вересень, 2012, 14:11