Скандальний водій «BMW» виправдовується: каже, що його спровокували

Скандальний водій «BMW» виправдовується: каже, що його спровокували
Іван Тищук, водій "BMW", який 30 серпня обматюкав поліцейських та "кидався" на журналістів запевняє, що інцидент із ним "роздули" і все було зовсім не так як на опублікованих відеозаписах.

Читати повністю: У Луцьку водій БМВ «кидався» на журналістів та погрожував. ФОТО. ВІДЕО 18+

На електронну пошту ВолиньPost він надіслав лист та попросив його опублікувати.

Публікуємо без змін.

"Спростування інформації, опублікованої у волинських виданнях

У вівторок, 30 серпня, обідньої пори поблизу одного із магазинів, що на перетині вулиць Львівська та Володимирська, зі мною трапився неприємний інцидент, безпідставно, на мою думку, «роздутий» окремими волинськими журналістами.

Поспішаючи до магазину «Комфорт», я перетнув подвійну суцільну дорожню смугу, що відразу помітили поліцейські, які перебували неподалік. Патрульний підійшов до мене та вказав на порушені мною правила дорожнього руху. Без жодних суперечок я погодився з поліцейським та попросив його скласти постанову про порушення ПДР, поки я перебуватиму у магазині. Наголошую, я не чинив опору патрульним, не сперечався з ними, перебував у тверезому стані, не відмовлявся від штрафу, який, до речі, наступного ж дня сплатив, про що маю відповідну квитанцію.

Той шквал емоцій та незрозумілих запитань, які звалилися на мене від місцевих журналістів, які, як мені стало відомо згодом, патрулювали разом із поліцейськими вулиці Луцька у пошуках порушників ПДР, викликали у мене, як у кожної нормальної людини, негативну реакцію. На жаль, до інтернету потрапила лише та частина відео, де я вдаюся до різких висловлювань, однак, ніхто не говорить про те, що я кільканадцять разів перед тим, як вживати нецензурну лексику, по-людськи просив і поліцію, і представників ЗМІ не знімати мене. Я не звик до об’єктивів відеокамер та ніколи не давав інтерв’ю, тим більше у такій провокативній формі. Тому вважаю, що журналісти, які опублікували на сторінках своїх видань інформацію про мене, свідомо вдалися до провокативних запитань, аби вибити мене із колії, «роздувши» на цій події сенсацію.

Проаналізувавши опубліковані матеріали, я зробив висновок, що кореспондетнам цікаво було не те, ЯК я порушив правила, а те, що я приїхав на «мажорському» BMW. Прикро, що у нас судять людей по автівках. Я бізнесмен, чесно сплачую усі податки, автомобіль придбав на зароблені мною кошти. Протягом останніх двох років я активно допомагаю учасникам АТО, дітям-сиротам зі сходу. Роблю це з власної ініціативи, не афішуючи благодійну діяльність. Мої батьки не є олігархами, відтак називати мене «мажором» та «новим українцем» безпідставно.

Стосовно закидів журналістів, що я когось штовхав, то хотів би зауважити, що я не вдавався до рукоприкладства, нікого не штовхав і не пошкодив техніку. Коли кореспонденти одного із волинських видань навели на мене відеокамеру, я після прохання не знімати мене, всього лише розвернув об’єктив в інший бік. І це не я перешкоджав роботі журналіста, а вони перешкоджали мені спокійно сісти в автомобіль та поїхати у своїх справах. Припускаю, що журналістка ВолиньPost Анна Бліннікова спеціально підставила свою руку з мікрофоном, а хтось – ще й ногу, заважаючи мені зачинити дверцята авто. Мабуть, сподівалися на мою ще більш агресивнішу поведінку. На мою думку, видання ВолиньPost полюбляє дешеві сенсації, роздуває з мухи слона, чим шкодить своїй і без цього далеко не ідеальній репутації.

Журналістам не варто робити із порушників ПДР злісних злочинців. Криміногенна ситуація у Луцьку страшна і замість того, щоб висвітлювати у ЗМІ затримання гвалтівників, злодіїв, вони вдаються до дріб’язковості, «висмоктуючи» сенсації із буденних речей.
Кілька слів про поліцейських. Вважаю, що вони спрацювали професійно, толерантно, за що їм - респект.

Однак, для мене незрозумілим залишаються дії журналістів, зокрема, на яких підставах вони оприлюднили інформацію про мене, мої ім’я, номер автомобіля, адресу мого проживання, якщо згоди на це я їм не давав. Крім того, я звертаюсь до інтернет-користувачів, громадських автивістів припинити поширювати неправдиву інформацію про мене, фотоколажі з образами. Вважаю це посяганням на мою честь та гідність.

Окреме звернення до інтернет-тролів: працюйте у тому ж руслі, займаючись під вигаданими іменами вішанням ярликів на незнайомих вам людей. Життя у вас, тролей, таке - як вас називають, так ви і живете.

З повагою, Іван Тищук"

Журналісти, які були присутні під час спільного патрулювання з поліцією, висловились різко негативно щодо такої "інтерпретації" їхніх дій. В один голос стверджують, що чоловік все перекрутив з ніг на голову.

Сергій Абрам, громадський активіст: почнемо з того що коли він приїхав до нього підійшла патрульна. Якій він в лоб сказав: "що ви хочете?" І пішов далі в магазин. Коли він вже повернувся, поставивши свої банки, накинувся на журналістів з матами.

Еля Серкожаєва, журналіст "Громадське. Волинь": Потрапило мені на очі спростування славнозвісного Івана Тищука щодо його конфлікту з журналістами. Мене, як свідка тієї дуже неприємної ситуації вразило те, яким цю ситуацію побачив Іван.

1. Спростування написане грамотно, місцями художньо, місцями емоційно, але, головне, цензурно. А це не схоже на той стиль спілкування з навколишнім світом, який нам продемонстрував пан Іван. Але, нехай. Можливо чоловік перенервувався і забув усі пристойні слова, яким прийнято звертатися до своїх співрозмовників.

2. Що стосується порушення ПДР. Тут до Івана претензій немає. Порушив, погодився із тим, що порушив, підписав, сплатив. Все.

3. Що стосується його слів про те, що він у культурній формі попросив журналістів не знімати, то тут недоговорює. Іван вів себе провокативно ще в той момент, коли до нього підійшов поліцейський. На підвищених тонах просив поліцейського встановити стоянку нормальну, а на пропозицію копа написати звернення, запропонував «в ср##ку написати собі це звернення». Не було тієї культури мовлення, якою він зараз звертається до суспільства, намагаючись виправдати себе. Він вів себе по-хамськи ше до того, як увімкнули камери.

4. Що стосується того, що підставили руку з мікрофоном, щоб він не сів до авто, що хтось вставив ногу в двері авто, щоб вони не закрились, то це вже політ фантазії. Все зафіксовано на відео, окрім тієї таємничої ноги. Після кількох «Якого х#я ти мене знімаєш» він просто кинувся на того оператора.

5. Мені, наприклад, геть всеодно, на якій машині приїхав пан Іван. Всеодно, чи займається він: благодійністю і чи ходить до церкви. Але мені дуже образливо, що є люди, які дозволяють собі у такій грубій формі спілкуватися з іншими. Так, він заплатив цей штраф, але перед тим влаштував ціле шоу із порадами, куди кому йти, шо куди засунути, дармоїдами та іншими образами. Я не знаю, шо спонукає його поводитись так по-хамськи. Протягом патрулювання ми зустрічали й інших водіїв-порушників, жоден з яких не дозволяв собі такої агресивної поведінки. Були такі, що сперечались, щось заперечували, але не вели себе так жахливо.

І справа не в БМВ, не в журналістах, не в поліцейських, не в настроях, не в стресових ситуаціях. Справа в самій людині, в її сприйнятті себе та інших людей.

Порушив, нахамив, поїхав. А тепер ображається, що про нього погано пишуть. Навчіться вести себе, як людина, тоді і сприйматимуть вас відповідно.

Микола Гусар, оператор ВолиньPost: в той момент, коли патрульні почали спілкуватися із цим чоловіком, ми знімали коментар іншого поліцейського. На порушника ніхто не звертав увагу. Під час запису, за спиною почули уривки фраз на підвищених тонах, зрозуміли, що це так "спілкується" із водій "BMW". Він не зважаючи на прохання патрульних зачекати поки складатимуть протокол, пішов у своїх справах до магазину. Коли повернувся - я ввімкнув камеру, аби його відзняти його "стиль" спілкування. Він не просив нас вимкнути камеру. Це був просто потік нецензурної лайки.

Аня Бліннікова, журналіст ВолиньPost: На водія "BMW" ніхто не звернув би увагу, якби він не лаявся і не "посилав" патрульних. "По-людськи попросив його не знімати". Серйозно? На патрулюванні було 6 журналістів, включно з прес-екретарем поліції і двоє патрульних - цього прохання "по-людські" ніхто не чув. Ми й почали знімати саме тоді, як почули його "культурне" і "людське" ставлення до патрульних. Потім ця "культура" перекинулась і на нас. Якби він, як пише в спростуванні: "культурно попросив" - та без питань! Всі ми люди - ми розуміємо, що хтось не підфарбований або погано виглядає. Але кричати, "посилати", ображати, пхатися, кидатися, вибивати з рук камеру, а потім написати таку фантастичну розповідь про себе, який я хороший, а які журналісти погані...

А, ще одне. Виявляється пан Іван "розвернув об'єктив вбік", а не вилітав з машини, і не відпихав мене, бо я стояла між ним і оператором. І якби оператор вчасно не зробив крок назад, його камера лежала б побита на землі.

Хотілося б нагадати пану Івану: я підходила до вас в кінці цього інциденту, коли ви сиділи в машині і спитала чи вибачитеся за свою лайку. Куди ви мене послали? І ви говорите про культуру? Круто. Скільки ви заплатили тій людині, яка замість вас писала це спростування? Вважаю, що таких "культурних" людей, які дозволяють собі матюкати патрульних за те, що вказали на їхнє правопорушення варто показувати, аби цих "героїв" в Луцьку і в області знали в обличчя. Може тоді навчаться себе поводити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 52
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема гірше як з Івана пана. Цей наш "герой ютуба" забув напевно шо спілкується не зі своїми роботягами на пилорамі, а з поліцейськими і журналістами!!! Дякую за принциповість журналісту з операторои та редакції сайту, що висвітлюєте і не приховуєте те, з якими покидьками ми можемо зустрітися на вулицях міста або десь на дорозі. Громадськість однозначно на Вашому боці!!!
Відповісти
громадськість! - ідіть працюйте та хватить жити на пожертви!
Відповісти
Вася...просто Вася, а стиль як у Вані, вказувати іншим куди іти і що робити, добре, знімай перуку, тебе впізнали)))
Відповісти
Кожна людина має право на приватне життя,без івана дозволу не маєте право оприлюднювати його в смі,коли б приняли закон як в сша чи єс ще невідомо хто кому більший штаф заплатив надіюсь що скоро цей закон приймуть і камер навулиці поменшає
Відповісти
Що до Івана була винесена постанова на місці. Таким чином, він визнаний винним. Отже і оприлюднювати прізвище, ім"я і обставини скоєння ним правопорушення можна.
Відповісти
стадо баранів ВЕТЕРИНАРА Вовченка отримали та грали в "ЕКШЕН"
Відповісти
Журналістам ж треба на щось жити,тому і пишуть уйню всяку...Ванька мужик!
Відповісти
Мужик, спору нема. Якби не одне но - набагато крутіше виглядало, якби він їх "культурно" послав, не використовуючи жодного "мата". А намолоти матюків багато розуму не треба, зараз діти з 1 класу знають більше матюків.
Відповісти
Може й мужик,видно ж, що в штанях, але Ванька. Тому навіть з пилорамою й БМВ ніколи не стане паном.
Відповісти
Що мужик, то мужик. Набір слів 16-го гопника...
Відповісти
Іван молодець ! журналісти неграмотні , хотіли зробити на пустому місті сенсацію получили пенделя ;)! поліція як і зазвичай не розуміла шо взагалі відбуваеться ,полупаморочне якесь постояло промямлило почесало ж і поїхоло!
Відповісти
Іван то молодець, грамотний, особливо в області табуізованої лексики, а от що до суспільства - знань як себе вести із сторонніми людьми не має. Соромно, мабуть, батьзам за виховання такого сина.
Відповісти
Стас судячи з "басяцької" лексики дружара цього полуфабриката на бесі...
Відповісти
Шо тато з мамою виховали - таке і на екрані. Нехай його дітки подивлять ся, рідня за різдвяним столом, співробітники, поляки в консульстві - він же за євроінтеграцію, національно - свідомий. Доцільно рубрику завести і періодично прокручувати - хай він себе бачить, дітки щоби не забули, хто їхній татo .
Відповісти
Підтримую.
Відповісти
звичайне бидло
Відповісти
Ото набігло захисничків хамла! Сам же він навіть не зажав бабла шоб йому написали цензурний опус з виправданнями. Але все одно тепер цей Їванушка став інтернет-мемом - може буде знати, шо не варто порушувати ПДР))) А також не слід посилати поліцейських і кидатися з кулаками на журналістів.
Відповісти
А вот про інтернет-мем гарна ідея ;))
Відповісти
Є "Чоткий паца", буде "Чотке бидло" :)
Відповісти
Цей крутячий бізнесмен в шкоді напевно засвоів на відмінно предмет нецензурного висловлювання,а журналісти молодці -хамів треба вчити .
Відповісти
Хазяїн жизні з пилорами. Йому подвійна лінія - фігня. поліцейські - пацани з ментовки. протокол можна на лобовому склі залишити, його присутність не обовязкова. В своєму селі він завжди так робить. Не знало бидло, що в місті такими як він дірки в біотуалетах затикають.
Відповісти
Колись мав справу з Ваньою. Дивна людина. Переляк ще той.
Відповісти
Детальніше можна?
Відповісти
Параноя.. Думає що він комусь треба. То СБУ за ним слідкує, то ще хтось. По телефону не хотів ні про що говорити.
Відповісти
Точно що параноя) Якби СБУ за ним слідкувало, вже точно без свого бізнесу був би. Бо судячи по тому як ВОНО себе поводить то і бізнес там не дуже "чистий".
Відповісти
льоня? помий рот!
Відповісти
Я б напевно за цього покидька не писав би тут комент, але збурили слова, написані юристом цього покидька: "Я бізнесмен, чесно сплачую усі податки, автомобіль придбав на зароблені мною кошти. Протягом останніх двох років я активно допомагаю учасникам АТО, дітям-сиротам зі сходу."
1. Я б на місці чесних податківців, ретельно перевірив би його бізнес.
2. Того урода, який писав це спростування, потрібно відправити туди, де він, ще не був!!! Ви С*КИ прикриваєтесь АТО і СИРОТАМИ? Чому ж не вислали в редакцію хоча б три підтвердження своїх дій? Ви ШАКАЛИ, перестаньте писати те, що не робите!!! Якщо навіть напишете, що це все анонімно, підтверджуючі документи ПОВИННІ бути, хоча б такі як ЧЕК З МАГАЗИНУ ЧИ БАНКОМАТУ.
І на останок, якщо ця "ОСОБА" дійсно займалась благочинністю, то б не дозволила собі такої поведінки!!! І це не "новий українець", як його назвав в тексті його юрист, а НОВИЙ ПОКИДЬОК у нашому суспільстві!!!
Відповісти
Дуже гарно і влучно сказав!
Відповісти
Підтримую!!
Відповісти
А от в іншому інтернет-виданні під цим "спростуванням" коментарі закрили))
Щоб в неділю на роботу не виходити - правду про Івана видаляти?
Відповісти
жиробас, блатонас пересир Ванько, оминайте люди швидко дане їба""""ько.
Відповісти
Тищук Ваня, знане бидло,розмовляє матом.
Нах..я тебе родила - кричить йому матір.
Відповісти
Блін, тепер нікого не зможу нахер послати - оскільки фраза "Іди на #уй"© захищена авторськими правами Вані Тищука..©©©
Відповісти
тут в контакті взагалі пишуть що він "дірявий"...
Відповісти
Не сильно здивуюсь, якщо це правда.
Відповісти
А шо то воно такєє "диравий"?
Відповісти
Да який ти був таким остався бик з биків ванько а пожертви ти робив коли тебе гаї за пянку 2 рази пакували і то це було штраф в державу
Відповісти
Шановні для чого ви обзиваєте людину? Кожна людина на емоціях поводить себе по різному і висловлюється по-різному . Всім добрі не можемо бути.
Відповісти
Ось ,ванька,тебе і розкусили.А то брехню за тебе всяку адвокати (або просто хто розумніший за тебе) написали.Ти ж сам не зміг би :-)
Відповісти
заяву в прокуратуру і бика на суд!! урод він!!
Відповісти
Да Ванька то матюків нагнув але він дійсно просив щоб його не знімали .А хто знає що сказав би любий з нас на його місці, а обісрати то ми всі мастаки....
Відповісти
мовчання - золото.
Відповісти
Скільки гавна повилазило і що характерно, що одні невдахи, які заздрять успішній людині. І це всі слинять і слинять, слинять і слинять аж піна пре. Коли вже захлинуться?
Відповісти
Був би ваня розумний, то замість брехливого спростування написав би щирі вибачення. А так ще раз довів, що не дарма його "слинять".
Відповісти
Ну перегнув мужик сам напевно проклинав той день,вважаю що мав би просто вибачитись,а на рахунок бмв чи пилорами нажаль в нас так заведено,що якщо людина власник займається бізнесом і за свої не за бюджетні кошти купляє автомобіль,то автоматично стає мажором,але якщо розібратися то це підприємець який має працівників яким платить зарплату,податки.Не варто судити так строго,хоча згідна ну перегнув,але не прирівнюємо його до не знаю кого.А йому порада візьми запроси журналістів до ресторану вибачся на камеру,тай кінець конфлікту,сталося то сталося.
Відповісти
це случайно не в цього ваньки вдома весною накрили цех з обробітку бурштину??
Відповісти
У нього.
Відповісти
Суть не в бесі і не в пилорамі вже і так ясно як воно їх заробило. А те що по його спілкуванні видно яка в нас еліта у владі яка вийшла з таких успішних людей ,Іванів,. Йому пряма дорога до депутата! Але Іван по паспорті це одне а коли в житті Іван то зовсім інше як ми бачим.
Відповісти
Журналісти мають написати заяву за спробу нападу і перешкоджання журналістській діяльності. Хай Ваня походить і повчиться культурі спілкування зі слідчим, за одне закони вивчить, порозумнішає.
Відповісти
ванько тепер незнаю що зробити щоб більше г**но про тебе не повелазило!
Відповісти
ви поспілкуйтесь з патрульними луцька на автівках 0623 0624 0625 там унікальні.вразі чого хапаються за зброю.Мабуть навчились в київських колег що переслідували бмв.Для керівництва !!!Прохання проводьте навчання.А не селфі і дешеві понти
Відповісти