На Ковельщині голландська компанія перероблятиме сміття

На Ковельщині голландська компанія перероблятиме сміття
У Ковелі розпочинає свою діяльність нідерландська компанія. Вона реалізовуватиме проект дегазації полігону твердих побутових відходів.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Між міською радою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого перебуває полігон, та ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ» (що входить до групи компанії ТОВ «ОЗОН ІНВЕСТМЕНТ» та зареєстрована в Ковелі) підписано Договір про співпрацю та взаємодію щодо впровадження заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів полігону ТПВ з метою поліпшення екологічної безпеки.

Попередньо на сесії міської ради його схвалили депутати.

Міський голова Олег Кіндер зазначив, приємно, що цей проект впроваджуватиметься у Ковелі. На його думку, співпраця буде вигідною для усіх сторін.

Генеральний директор компанії Віталій Тітунін відзначив, що у Ковелі вони швидко знайшли порозуміння з міською владою, відчули, що місто готове до співпраці, було легко вирішувати усі організаційні та юридичні питання.

Він повідомив, що вони якнайшвидше планують провести підготовчі роботи і уже в жовтні розраховують розпочати свою діяльність. На території полігону твердих побутових відходів будуть розміщені спеціальні установки, що примусово вловлюватимуть небезпечний та надзвичайно шкідливий біогаз та перероблятимуть його на електричну і теплову енергію, котру реалізовуватимуть.

Як прокоментував заступник міського голови Андрій Товстига, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме податки до міського бюджету та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень (з урахуванням індексу інфляції) на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.

Подібні проекти також компанія має намір здійснити в Луцьку, Сумах, Чернівцях, Кіровограді. Але саме у Ковелі було найшвидше пройдено всі процедурні питання і створені необхідні умови для роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будуть робити з ковельського сміття голландський сир.
Відповісти
а в Луцьку (в Брище) так і не побудували завод, інвесторів багато, але сума відкату - всіх відлякує...
Відповісти
нідерландці працюють, а я скакатиму!
Відповісти
Не знаєте, що робити із сміттєзвалищами? Комплексний підхід до вирішення проблеми сміття:
https://www.youtube.com/watch?v=sqo8KtbygIA&feature=youtu.be
Відповісти
Останні новини
На Ковельщині голландська компанія перероблятиме сміття
03 вересень, 2016, 09:29