Батьки луцьких школярів обурені відсутністю коштів у бюджеті на харчування

Батьки луцьких школярів обурені відсутністю коштів у бюджеті на харчування
Щороку з початком нового навчального періоду батьки школярів та дошкільнят стикаються з різноманітними проблеми, що, в свою чергу, тягне за собою додаткові фінансові витрати.

Це і новий одяг, і канцелярське приладдя, і інші додаткові витрати.

Окремим питанням є харчування дітей у навчальних закладах. Якщо раніше школярі 1-4 класів були на частковому держзабезпеченні, тобто частину оплачувала держава, а частину - батьки, то цьогоріч ситуація значно загострилася.

Батьки змушені повністю оплачувати харчування дитини в школі. В Луцьку це сягає близько 300 гривень. А у випадку, коли дитина залишається на групу продовженого дня, то ця сума зростає майже до півтисячі гривень за місяць.

Нині цю проблему обговорюють не лише батьки, а й громадські активісти, владці та політики.

Так, голова Волинської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Назар Романюк у своїй сторінці на Фейсбук написав, що міський бюджет насправді може забезпечувати безкоштовне харчування дошкільнят, однак при цьому потрібно звернути увагу на методи і шляхи наповнення бюджету та їх застосування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На дитячому харчуванні відкати для Романюка не дуже, а от на ремонтах вул. Лесі Українки в самий раз
Відповісти
форма-1000грн.....рюкзак- /орінтовно/ 700грн..блузка /одна/ 200-300, туфлі /по божески/ 400грн.колготи , банти..200, канц.приладдя...500гр /це так помінімуму///=3100,це без фонду школи..класу..харчування..книги..зошити..кароче круто..одне питання як вижити дитині /про батьків мовчу..чи одинокій матері/..де взяти грошей коли живеш на одну зарплату...????????????????????
Відповісти
p.s.квіти на перше вересня....
Відповісти
Діти - не чиновники, можуть і поголодати. Слава Україні!!!
Відповісти
Треба не просити у влади грошей на харч для дітей а вимигати адекватних зарплат . Якщо батьки отримували б 8-10 тис грошей то і проблеми не було б. А так вже вєтнамці в джунглях отримують більше за українців.
Відповісти
Правильну тему піднімаєш. бери прапор в руки і гони тих чиновників по міськраді. а заразом і суддів-прокурорів-поліцію. бо це вони мають вибивати гроші з орендарів і доцільно розпоряджатись бюджетом. а то в нас як завжди - мільйони на фігню є, а щоб дітей нормально харчувати в школах і садочках - то дулю.... тяніть самі.
Відповісти
це все залежить від місцевої влади - наскільки вона готова підтримувати народжуваність в краї. в багатьох містах діє система 50/50 а багато де і 40/60 (40% платять батьки 60%- компенсує держава).... да, круто було б якби зарплати були б нормальні, бо в більшості - 3000--4000 максимум і дітей в школу зібрати це дуже затратно, а ще враховуючи те, що щомісяця треба здавати на фонд класу, харчування - то налітає кругленька сума. Тому моя позиція однозначна - влада повинна шукати гроші в бюджеті, а не шукати причини відмови.
Відповісти
Модератор,можеш стирать мою писанину!!! Вопрос к депутатам,для налоговой,деньги из бюджета города нашлись,а детям нет???О каком ПАТРИОТИЗМЕ,может идти речь,если дети видят,и слышат,как их любит государство!!!!! СЛАВА УКРАИНЕ!!!
Відповісти
пізно скиглити, тре було думати перед виборими
Відповісти
Останні новини
Батьки луцьких школярів обурені відсутністю коштів у бюджеті на харчування
08 вересень, 2016, 15:02