У закарпатському селі румунську зробили регіональною мовою

У закарпатському селі румунську зробили регіональною мовою
У селі Біла Церква Рахівського району румунській мові надали статус регіональної.

Таке рішення ухвалила Білоцерківська сільська рада, повідомили у відповіді на депутатське звернення Геннадія Москаля, пише Українська правда.

«Згідно з положеннями Закону про засади державної мовної політики, який передбачає надання статусу регіональної мови мовам національних меншин, кількість яких у регіоні складає 10 відсотків від загальної кількості населення, на ХІІ сесії сільської ради Білої Церкви від 14 серпня 2012р. було прийнято рішення застосовувати румунську мову в офіційних і адміністративних документах», - повідомив голова сільради Георге Берінде.

«Відповідь голови сільради у відповідності з прийнятим законом Ківалова-Колесниченка» написана румунською мовою, - додали у прес-службі Москаля.

Раніше угорську мову зробили регіональною у Берегівському районі Закарпатської області, а статус регіональної російській мові надали в 8 областях: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Одеській, Херсонській, Миколаївській та Харківській.

Крім того, російську мову підтримали і в 11 містах: Донецьку, Ізмаїлі, Одесі, Севастополі, Харкові, Миколаєві, Херсоні, Ялті, Луганську, Запоріжжі та Красному Лучі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У закарпатському селі румунську зробили регіональною мовою
24 вересень, 2012, 10:23